Nieuw audioplatform Stenders & Blokhuis exclusief op JUKE

 

‘Stenders & Blokhuis’ is het nieuwe muziek- en podcastplatform van de gelijknamige bekende radio- en televisiemakers. Beiden staan al decennia bekend als de twee popmuziek-autoriteiten van Nederland. Binnen JUKE delen zij voor het eerst samen hun selectie uit het enorme aanbod van popmuziek met de wereld. In het ‘Stenders & Blokhuis’ platform zijn wekelijks nieuwe podcasts, audiostreams en bijzondere interviews met poplegendes te horen. 

Leo Blokhuis meldt: “Stenders & Blokhuis op JUKE wordt een geweldig platform waar Rob en ik ons helemaal op de muziek kunnen storten: oud en nieuw, bekend en obscuur, zijn voorkeuren en die van mij. Ik denk dat dat soms gaat knetteren, soms zijn we het helemaal eens, maar ik denk dat het vooral een prachtige muzikale chemie gaat opleveren. JUKE biedt ons hiervoor het meest complete platform, wat aansluit bij wat wij als radiomakers belangrijk vinden.” 

Rob Stenders vult aan: “Samen met Leo lekker nerden over muziek en hopelijk zijn we voor de muziekliefhebbers een mooie aanvulling op de juke-box.” 

Rob Stenders en Leo Blokhuis graven onder de oppervlakte van de popmuziek en nemen luisteraars mee in hun rabbithole naar popmuziek wonderland. Luisteraars vinden op het platform alle digitale muziekstreams van Stenders en Blokhuis én hun wekelijkse podcasts. De exclusieve zenders ‘XXL Stenders‘, ‘XXL Blokhuis‘ en de gezamenlijke en fonkelnieuwe zender ‘The Edge‘ zijn te beluisteren in JUKE. Iedere vrijdag publiceren zij onontdekte pareltjes in ‘Nieuwe Release Vrijdag‘ en iedere week verschijnt ‘De Beste 10’. Met vandaag als eerste de beste 10 nummers van de vorige week overleden Bill Withers, volgens Rob en Leo. En als kers op de taart gaan Stenders en Blokhuis in de podcastserie ‘De Tapes‘ in gesprek met gerenommeerd muziekjournalist Jean Paul Heck over zijn interviews in de afgelopen decennia met de grootste popiconen ter wereld. In de podcast maken zij de nooit eerder gepubliceerde audio opnames van deze interviews voor het eerst wereldkundig op JUKE.

Managing Director JUKE Patrick Goldsteen meldt: “Het is geweldig dat we dé autoriteiten op het gebied van popmuziek op deze manier een exclusief platform kunnen geven op JUKE. Met de muziekstreams en podcasts van Stenders en Blokhuis bedienen we muziekliefhebbers op hun wenken zoals alleen deze heren dat kunnen.”

2 Comments

 1. De indruk wordt gewekt dat het om een exclusief platform van Stenders en Blokhuis is, maar Juke is een bestaand online muziekplatform van Talpa dat vooral zijn eigen radiostations, podcasts en radioshows in de spotlights wil zetten.

  En wel pikant natuurlijk dat de heren naast NPO Eadio 2 nu ook voor Talpa werken. Leo Blokhuis is een freelancer, dus die kan gaan en staan waar hij wil, maar dat BNN/VARA geen moeite heeft dat Rob als vaste medewerker bijklust bij een concurrent vind ik wel opmerkelijk. Maar succes mannen, maak er wat moois van.

 2. Een gemiste kans van de NPO zelf om deze heren niet een podcast te laten maken in eigen huis.

  Is dit (opnieuw) een voorzichtige flirt van Rob Stenders en Leo Blokhuis met Talpa om over te stappen naar Veronica? Ik zou het jammer vinden voor Radio 2 maar het zou Veronica zeker een boost geven.

  Tja Juke een flut app van Talpa om een eigen Spotify service te hebben. Bestaat al zo’n jaar of 2 maar het slaat helemaal niet aan. Voor die radiozenders hoef Juke niet hebben en voor de rest is het niet veel. Misschien komt dat nog!

  Ik bespeur heel erg bij Talpa dat John de Mol van alles aankoopt en begint en overal te zien en te horen wil zijn maar dat hierdoor alles maar half word gedaan en waardoor eigenlijk niets echt aanslaat.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Podpraat #161 - waar doe je het allemaal voor? - Podpraat
 2. Podpraat #161 - waar doe je het allemaal voor? - Marco Raaphorst

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*