Podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ over ‘Op Goed Geluk’ en ‘Blind Date’

In een nieuwe aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ halen Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens herinneringen op aan datingprogramma ‘Op Goed Geluk’. In de jaren 80 één van de eerste datingprogramma’s op de Nederlandse televisie bij de TROS. Een aflevering van de podcast vol met jaren 80-snorren en bijpassende wijde kleding en natuurlijk komt presentatrice Carry Tefsen uitgebreid aan bod. Daarnaast veel aandacht voor de opvolger van het programma: ‘Bind Date’. Ron en Bjorn spreken in de podcast met ‘Blind Date’-presentator Bert Kuizenga.

Voor Bert Kuizenga was Blind Date zijn eerste grote programma als presentator bij de TROS. In de podcast vertelt hij uitgebreid hoe het was om de overgang van toneel naar de studiovloer te maken. “Het was in ieder geval minder hard werken voor een lach. Bij televisie is dat veel meer aanwezig. Ik werkte met een leuk team, daar zat voor mij de energie. Het was een enorm warm bad.” ‘Blind Date’ moest een jongere en flitsendere versie zijn van ‘Op Goed Geluk’. Bert: “Dat werkte prima, Carry Tefsen wilde stoppen en ‘Blind Date’ vormde voor mij een natuurlijke overgang. In Blind Date werd ook het eerste gay koppel gematcht. Ik was blij dat het programma daarmee ook steeds meer een afspiegeling werd van de maatschappij.”

In de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’. De aflevering zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*