PvdA Hilversum stelt vragen over de ‘Shula Rijxman-Route’

In het bos achter het Mediapark, rondom de Bussumergrintweg is afgelopen voorjaar/zomer een route gecreëerd, genaamd Shula Rijxman Route. Uit informaRe van de NPO blijkt dat deze route een eerbetoon is aan voormalig NPO-bestuurder en huidig D66-wethouder te Amsterdam Shula Rijxman. Voorts is gebleken dat het markeren van deze wandelroute op een aantal ANWB-paddenstoelen ‘in een fijne samenwerking met de gemeente Hilversum’ tot stand is gekomen. ‘Zij hebben de belettering op de paddenstoelen verzorgd’, aldus de NPO-woordvoerder.

Het gaat om eigendom van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, meer specifiek van de NaRonale Bewegwijzeringsdienst. Deze laat weten niet op de hoogte te zijn gebracht van het aanbrengen van de naam Shula Rijxman Route op haar ANWB-paddenstoelen en daar dus ook geen toestemming voor te hebben gegeven. Ook bosbeheerder GNR wist van niets.


De PvdA-fractie is van mening, met alle respect voor Shula Rijxman als bestuurder, dat personen, ongeacht hun verdiensten, niet in de openbare ruimte moeten worden geëerd met iets blijvends als een standbeeld, een straatnaam of in dit geval een ‘route’. Ook moet iedere schijn van vriendjespolitiek volgens hen worden vermeden.

De lokale PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld waarom de NBD,  het Goois Natuur Reservaat (GNR) en de Hilversumse gemeenteraad niet op de hoogte zijn gebracht. Tevens wat de kosten van ambtelijke inzet zijn geweest en of het om tijdelijke of permanente route gaat. 

5 Comments

  1. Terechte vragen. Prima om op het Mediapark een lantaarnpaal, schotelantenne of putdeksel te vernoemen naar Rijxman (de straatjes en pleintjes zijn immers wel zo’n beetje op), maar dring je interne afscheidskadootje niet op aan de rest van Hilversum.

1 Trackback / Pingback

  1. 'Shula Rijxman-route niet illegaal' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*