Podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ over Bart de Graaff’s ‘B.O.O.S.’

In een nieuwe aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ halen Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens herinneringen op aan programmamaker en omroepbaas Bart de Graaff. In mei van dit jaar is het alweer 20 jaar geleden dat Bart is overleden. Als eerbetoon aan zijn werk zoomen Ron en Bjorn daarom in op de start van zijn rijke carrière: B.O.O.S, de Bart Omroep Organisatie Stichting. In dit wekelijkse jeugdmagazine bij Veronica maakte Bart tussen 1988 en 1994 vanuit zijn ‘kelder’ brutale en grappige interviews die werden afgewisseld met informatieve reportages. 

Aan de telefoon niemand minder dan de steun en toeverlaat van Bart: zijn zus Mirjam de Graaff. Er worden volop mooie herinneringen opgehaald aan de grootste kleine man van Hilversum, want ook 20 jaar na zijn overlijden verdient hij dat als geen ander. Mirjam vertelt over hoe de opnames van B.O.O.S. er aan toe gingen, maar ook over de impact van zijn ziekte op zijn televisiewerk. En over hun bijzondere band, hun samenwerking en de reizen die zij samen hebben gemaakt. En wat herkent Mirjam nog in het huidige BNNVARA de brutaliteit van ‘Bart Boos’?

In de tweewekelijkse podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’.

De aflevering zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

Ron Vergouwen is ook onderdeel van het congres tijdens de Online Radio Awards. Kijk voor meer info op onlineradioawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*