Podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ blikt met presentatrice Nance terug op ‘Sterren dansen op het ijs’

In een nieuwe speciale live aflevering van de podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ staat de SBS6-hit ‘Sterren dansen op het ijs’ centraal. In deze aflevering is presentatrice Nance te gast bij Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens. Vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid gaan ze samen met publiek terug in de tijd en blikken aan de hand van verhalen en fragmenten terug op het programma.

Jarenlang was ‘Sterren dansen op het ijs’ een groot kijkcijfersucces op de vrijdagavond van SBS6. Bekende Nederlanders zonder ijsdanservaring werden gekoppeld aan ervaren dansers en namen het tegen elkaar op in een spectaculaire competitie. Het was een echt familieprogramma dat zich ook laat omschrijven als een heerlijk georganiseerde chaos. Nance blikt terug op hoe het programma op haar pad kwam, op het diverse deelnemersveld en geeft een mooi inkijkje in hoe het er achter de schermen aan toe ging.

Nance vormde samen met Gerard Joling een succesvol presentatieduo. Nance: “Ik denk Gerard en ik ons best hebben gedaan om met dit programma van SBS6 echt een familiezender te maken, al werd er wel campingzender op geplakt.” In het begin moesten ze nog wel erg aan elkaar wennen: “We hadden het in het begin lastig samen. En Gerard is echt wel een personality en ik moest zoeken in hoe ik er zelf doorheen kwam. Maar door wat coaching heb ik geleerd hoe ik er mee om moest gaan en later werd het echt een match en gaf het succes ons op een positieve manier vleugels.”

Het programma concurreerde met het vergelijkbare ‘Dancing on ice’ van RTL4. In de media werd gesproken over een ‘ijsdansoorlog’. En hoewel de makers vooral van eigen kracht uit gingen werd er bij het maken van de show wel degelijk rekening mee gehouden. Nance: “De spanning voelde je wel en je was benieuwd naar de kijkcijfers de volgende dag. Maar ik voelde me als presentator niet aangesproken of verantwoordelijk voor het succes van het programma. We namen wel beslissingen ter plekke om de concurrent te slim af te zijn. Het zendermanagement besloot bijvoorbeeld om reclameblokken niet uit te zenden.”

Naast ‘Sterren dansen op het ijs’ wordt er in de podcastaflevering teruggeblikt op de andere programma’s van Nance zoals het minder bekende ‘Liefde is’ van RTL5 en het zeer populaire ‘Lingo’. In de podcast leren we van alles over de rol van ballenmeester en we hebben het over de zeer bijzondere band van Nance met een prominent lid van het Koninklijk Huis.

In de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’. De afleveringen zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

4 Comments

 1. Als ik Nance zo hoor over Tina Nijkamp vraag ik mij af waarom SBS6 haar niet opnieuw in dienst neemt. De zender kan naast de vertrouwde titels best de drive en het oog voor detail van Tina gebruiken. Zeker ook voor het on demand deel.

 2. @Jeffey Helemaal mee eens. Dat geld overigens ook voor Nance en Gerard. Ik zou die beide terughalen bij SBS6 en meteen Wendy van Dijk, Rob Kemps, Kees Tol en Winston eruit gooien.

  • Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik hoef 2006 niet meer terug, tijden zijn echt anders nu.

   Wie van de drie met Wendy is een van de vaste waarden, net als VTwonen met Kees Tol. Winston doet 50/50 ook prima. Rob Kemps lijkt mij een top entertainer die een losse show zo moeten krijgen in plaats van strakke formats.

   Wat Tina Nijkamp kan toevoegen is entertainment dat aansluit bij de SBS6 doelgroep. Daar is SBS zoekende, al zijn er genoeg hits (Tribute, Coppens). Verder heeft zij een goed oog voor nette en aansprekende realitysterren.

   Als SBS6 wat meer haar eigen gang gaat en minder kopieert krijgt de zender de eigen signatuur weer terug.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*