Podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ blikt met presentator Hans Kazàn terug op ‘Prijzenslag’

In een nieuwe aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ halen Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens herinneringen op aan het spelprogramma ‘Prijzenslag’. In de jaren 90 presenteerde Hans Kazàn 888 afleveringen van deze quiz die draaide om het prijsbewustzijn van de kandidaten. In de podcast wordt uitgebreid stilgestaan bij de diverse spelrondes, de kandidaten, de kenmerkende voice-overs en voorganger ‘Prijs Je Rijk’ met Fred Oster.

Hans Kazàn blikt uitgebreid terug op hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens de opnames “Het was een programma dat dicht bij de mensen stond. Het was een heel vrolijk programma en altijd feest in de studio. Als ik nu lees wat er achter de schermen van televisieprogramma’s allemaal gebeurt. Ik vind het jammer om te lezen dat dat zo is”.

 “Ik voelde gelijk dat ze niet de band hadden met het programma en die spellen.”

Over opvolgers ‘Cash & Carlo’ met Carlo Boszhard en ‘The Price Is Right’ met Eddy Zoey: “Ik voelde gelijk dat ze niet de band hadden met het programma en die spellen. Toen ik de eerste keer in de studio die spellen zag dacht ik, dit past helemaal bij mij”. Hans zou dolgraag terugkeren met het spel op televisie. “Als iemand zou komen met de vraag of ik nog een paar afleveringen Prijzenslag zou willen presenteren… Al wordt het nooit uitgezonden, ik zeg ja, ik kom eraan.” 

In de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze beoordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met de makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’. De afleveringen zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

3 Comments

  1. Ze zouden een paar afleveringen in Duitsland op kunnen nemen. Daar heeft RTL recent nog nieuwe afleveringen van Der Preis ist Heiß gemaakt. Daar presenteert ook de originele presentator Harry Wijnvoort.

  2. Met een simpel spelletje kan je voor een appel en een ei moeiteloos 400k kijkers bijelkaar harken. Daar kan Talpa nog een puntje aan zuigen met al die hopeloos mislukte formats in het afgelopen jaar. En je hebt geen dure Wendy of Gordon meer nodig. Hans Kazan doet het vast voor minder

  3. De Cash & Carlo versie kan zo morgen de buis op. Op RTL5 en Videoland. De jongeren van nu en de kijkers van toen zouden het nog steeds leuk vinden. Carlo moet het niet meer (willen) doen denk. Het is wel iets voor Valerio Zeno. Omdopen tot Cash & Valerio. Voice-over Eddy Keur.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*