Dit zijn de 5 podcast-tips van… Julia van Reyendam

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Julia van Reyendam.

Julia is sinds haar twaalfde al dol op radio en voornamelijk op Radio 538. Haar grote droom was dan ook om zelf radio dj te worden bij deze zender. Om dat te bereiken is zij begonnen met radio maken via haar opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit daar heeft zij haar eerste uitzendingen gemaakt op radio Salto. Daarna heeft zij veel vlieguren gemaakt bij Wild FM en dit jaar een overstap gemaakt naar landelijke radio met een eigen programma bij SLAM!. Dat werd al gauw ingewisseld voor 538! Daar heeft zij nu ieder weekend programma op zaterdag en zondag van 07:00 uur tot 10:00 uur.

De top 5 van Julia van Reyendam:

Stil In Mij
Een podcast van dj’s Bas Menting en Mart Meijer met hun zoektocht naar de vraag of je aan niks kan denken. Dit is de eerste podcast geweest waarbij ik een extra rondje ging fietsen om de aflevering af te luisteren. Dit zit ZO bizar goed in elkaar! Alsof je er constant bij bent.

Kopzorgen
Een podcast die is opgezet door Michelle van Rijnberk in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. In deze podcast worden onderwerpen besproken waar veel personen en voornamelijk studenten mee kampen. Het zijn onderwerpen waar veel te weinig over wordt gepraat. Iedere dinsdag wordt er weer een taboe doorbroken. Echt een hele leuke en leerzame podcast!

Dit was de radio
Kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van een radio dj! Deze mannen analyseren dingen die er gebeuren op de radio. Zo ben je altijd up to date en is het ook wel eens leuk om te horen wat collega’s uit het vak van je vinden 😉

In Vorm
In Vorm gaat over radiovormgeving waar je ontzettend veel inspiratie uit kan halen als radiomaker en waar ik zelf heel veel van heb geleerd. De juiste vormgeving is the key voor een goede uitzending. Een luisteraar heeft er misschien niet direct ‘verstand’ van, maar die hoort wel dat het lekker klinkt! (Trouwens, dit is ook gewoon lekker weg te luisteren voor niet-radiomakers. Een vriendin moest in het vliegtuig meeluisteren naar deze podcast (sidenote: haar oortjes waren leeg) en vond het echt rete interessant om de magie achter radio te leren kennen).

Held in eigen verhaal
Een podcast van Iris Enthoven over ingrijpende verhalen, vanuit een hele persoonlijke beleving. Het is echt bizar wat voor dappere, mooie en trieste verhalen er tussen zitten en wat voor crazy dingen mensen meemaken. Daar sta je eigenlijk nooit bij stil.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*