Is de pensioenpot leeg als ik stop met werken? (PNO Media)

Er zijn veel misverstanden over pensioen. Deze keer: krijgt u later nog wel pensioen of is de pensioenpot tegen die tijd leeg? U kunt gerust zijn, want het tegendeel is waar. Er is voldoende voor de huidige én toekomstige gepensioneerden.

Genoeg geld in kas

Iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond, krijgt vanaf een bepaalde leeftijd een basispensioen: AOW. Hier hoeft u niets voor te doen. Daarnaast bouwt u pensioen op via uw werkgever. Hiervoor leggen u en uw werkgever geld in. Pensioenfondsen zoals PNO Media die dit geld beheren moeten ervoor zorgen dat het genoeg geld in kas heeft om de pensioenen aan gepensioneerden nu én in de toekomst uit te keren. En dat is het geval: pensioenfondsen hebben daar genoeg geld voor.

Nieuwe regels voor pensioen

We willen dat iedereen in Nederland een goed pensioen kan krijgen. Ook de generaties na ons. Daarom hebben de vakbonden, de werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Alle pensioenen in Nederland moeten uiterlijk 1 januari 2028 voldoen aan de nieuwe regels.

Persoonlijk pensioenvermogen

Met de nieuwe regels voor pensioen ziet u duidelijker hoeveel geld u en uw werkgever in uw pensioen inleggen en hoe snel dit bedrag groeit. Hoeveel pensioen u krijgt als u stopt met werken, staat met de nieuwe regels niet van tevoren vast. Uw pensioen beweegt; het gaat omhoog als het goed gaat met de economie en de rendementen die fondsen halen met hun beleggingen. Maar uw pensioen kan ook omlaag gaan als het slechter gaat. De regels zorgen er wel voor dat de bewegingen niet te groot worden. Bovendien worden ze kleiner als u ouder wordt. Hoe dichter u bij uw pensioen komt, hoe preciezer u ziet hoeveel geld u kunt verwachten. Elk jaar krijgt u bericht over de nieuwe hoogte van uw pensioen.

Kortom: met de nieuwe pensioenregels ziet u duidelijker wat de opbouw is van uw pensioen. Uw pensioen kan sneller omhoog als het goed gaat met de economie. En we zorgen ervoor dat de generaties na ons ook een goed pensioen kunnen opbouwen.

Meer weten?

Meer weten over de veranderingen in uw pensioen door de nieuwe regels? Lees dan verder op deze website of op de website van de overheid: pensioenduidelijkheid.nlNaar het overzicht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*