’Plan Mediapark is alleen ter inspiratie’

Wethouder Wimar Jaeger (media, economie) heeft in een brief uitleg gegeven over de ideeën voor vernieuwing van het Mediapark. Hij ziet het ’Vision Book’ als een inspiratiedocument en wil meteen de geruchten over een weg over de hei de kop in drukken.

Volgens Jaeger is het plan een visie van het architectenbureau na ’tientallen interviews in de sector, omwonenden, huurders Mediapark en ook de gemeente’. De gemeente mag dan wel meebetaald hebben en in het document als mede-auteur worden gepresenteerd, de ideeën zijn van het bureau, stelt Jaeger. ’Het is een visie van stedenbouwkundig architect UN Studio’.

’De suggesties die in de visie van UN worden gedaan zijn bedoeld om te inspireren.’ Van asfalt op de hei is dan ook geen sprake: ’Een weg over de hei is geen scenario waar het college momenteel op studeert.’ Wel komt er een plan om de infrastructuur in Hilversum aan te pakken.

Ook over de flats is nog geen beslissing genomen, schrijft de wethouder. ’Met betrekking tot de bouwhoogten op het park heeft het college nu geen mening gevormd.’ Dat gaan ze pas doen als er een bedrijf is dat daarvoor plannen heeft. Maar ’dat heeft zich tot op heden niet gemeld’.

Lees ook: Media Park moet groei mediabranche aanjagen

Jaeger wil de raadsleden dan ook meegeven dat de plannen pas echt tot stand kunnen komen als er partijen zijn die iets willen uitvoeren. Zodra er belangstelling is wordt er gekeken wat in het huidige bestemmingsplan past, en zo niet: of er iets aangepast moet worden zodat het er wel in past.

Raadsleden praten op 3 oktober verder over de visie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*