Piratencultuur nu officieel immaterieel erfgoed

De ‘Cultuur van de Piratenmuziek’ staat sinds vanochtend op de lijst van Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat maakte het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland vandaag bekend.

De Cultuur van de Piratenmuziek bestaat uit de activiteiten die in het verleden vanuit de zendpiraterij zijn ontstaan. Het omvat zowel het draaien, het via internet uitzenden, het maken en zingen, als het beluisteren van piratenmuziek.

Het gaat vooral om Nederlandstalige muziek die niet of nauwelijks te horen is op de landelijke zenders uit ‘Hilversum’, waaronder Jannes, Stef Ekkel, René Riva, Wesley en Frank & Mirella.

3 Comments

  1. Klopt, Opa Fladder.

    Ik doelde op de kop boven dit artikel: “Piratencultuur” en de inhoud van het “Erfgoed”, dat het correct omschrijft als “Piratenmuziek”.
    Het artikel is dus correct, maar de kop er boven is fout.

    Piratencultuur betreft namelijk het illegale zenden, het gebruiken van een frequentie zonder vergunning, de zenders en antennes in de bossen of in hoogspanningsmasten. Maar dat wordt nu juist niet genoemd in het artikel. Dat hoort dus niet bij het “Erfgoed”.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*