Pieter van der Wielen nieuwe presentator MAX Nieuwsweekend

Journalist en presentator Pieter van der Wielen (48 jaar) wordt, naast Mieke van der Weij, de vaste presentator van het NPO Radio 1-programma MAX Nieuwsweekend. Hij volgt Peter de Bie op die in december na 28 jaar afscheid nam van het programma. Hiermee keert Van der Wielen terug naar zijn oude liefde radio.

Pieter van der Wielen“Vorig jaar ben ik gestopt met het nachtprogramma Nooit meer slapen om een wekelijkse podcast te gaan maken voor NRC. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De afgelopen maanden mocht ik MAX Nieuwsweekend als invaller presenteren en dat is van beide kanten zo goed bevallen dat ik blij ben nu elke zaterdag naast Mieke van der Weij plaats te nemen bij dit iconische radioprogramma.”

MAX-directeur Jan Slagter is enthousiast over de komst van Pieter: “Het zijn grote schoenen om te vullen, maar met de komst van Pieter van der Wielen hebben we een waardige opvolger voor Peter de Bie gevonden. Ik weet zeker dat de luisteraar met plezier blijft afstemmen op MAX Nieuwsweekend op zaterdagochtend. Ik in ieder geval wel!”

Pieter gaat het presenteren van MAX Nieuwsweekendcombineren met zijn werk als podcastmaker voor NRC.

MAX Nieuwsweekend
Elke zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Mieke van der Weij en Pieter van der Wielen

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*