Philip Bloemendal Prijs 2014 naar Arman Avsaroglu

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de zevende keer werd uitgereikt, is gewonnen door NOS-sportcommentator Arman Avsaroglu. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving hij uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied. 

Uit het juryrapport: “In Arman hoorden we de echo van een al zeer lange traditie. Die ooit begonnen is bij Han Hollander, via Dick van Rijn, Theo Koomen en Jack van Gelder. Die traditie is het vermogen een wedstrijdverslag te geven, zodat je de beelden als het ware op je netvlies krijgt. Armans taal is wendbaar. Hij heeft hoorbaar plezier in waarmee hij bezig is, je mag proeven van zijn enthousiasme en hij brengt op een persoonlijke, taalvaardige manier informatie over.”

De jury, bestaande uit voorzitter Frits (Spits) Ritmeester (NPO Radio 1, De Taalstaat, KRO), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Tim Overdiek (NOS Online), Sofie van den Enk (KRO, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2008) en de winnaar van 2012 Luuk Ikink (RTL Late Night) koos begin november uit 22 aanmeldingen drie genomineerden; Arman Avsaroglu (NOS), Marieke Elsinga (Q Music) enOlaf Koens (RTL).

 

De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. Eerdere winnaars waren Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk (2008), Ajouad el-Miloudi (2010) en Luuk Ikink (2012). Naast de vaste partners van het bestuur en de prijs, Beeld en Geluid en NPO, wordt de prijsuitreiking dit jaar ook ondersteund door de gemeente Hilversum, United, Klik Ontwerp en LimoenGroen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*