Licht Uit Spot Uit: Harry Wijnvoord

Duitsers zijn dol op ons! Dat blijkt als je kijkt naar de lijst met Bekende Nederlanders die groot zijn geworden bij onze Oosterburen: Rudi Carell, Linda de Mol, Marijke Amado en Sylvie von der Fährt, allemaal zijn ze ongekend populair. Zo ook Harry Wijnvoord. Harry wie? De in 1964 met zijn ouders naar Duitsland vertrokken Harry Wijnvoord! De gezellige baardmans brak door met de Duitse versie van Prijzenslag, genaamd Der Preis ist heiß.

Van 1989 tot 1997 speelde Wijnvoord(1949) de Duitse Hans Kazan, of Fred Oster zo u wilt (het ligt er maar net aan hoe oud u bent). Na zijn gloriejaren bij Der Preis was Wijnvoord uitgegroeid tot Bekende Duitser. In die hoedanigheid deed hij mee aan alweer zo’n geweldig internationaal vermarkt format, de jungleshow Ich bin ein Star – Holt mich hier raus!. Inderdaad: de Duitse Bobo’s in the bush. Wijnvoord bracht zelfs een single uit over zijn avonturen in de wildernis.

Lees het gehele artikel op Licht Uit Spot Uit. 
 

Videofragment Der Preis ist Heiß: 

 

1 Comment

  1. Hallo Heer Wijnvoort,mijn naam is Boudewijn Hettema, ik heb diverse jaren met Uw vader samen gewerkt, bij een bont groothandel in Amsterdam. Uw vader was toen woonachtig in den Haag v.Muschenbroekstr.ik heb nog steeds een bontzaak in Apeldoorn.
    Ik denk dat U de zoon bent van de man die ik hierboven summier geschetst heb. Heb ontzettend veel gelachen en goed gewekt met hem.
    Vriendelijke groet, Boudewijn Hettema.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*