Petra Grijzen naar Nieuwsuur

Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur. Zij volgt Saïda Maggé op, die bij het NOS Journaal de plek gaat innemen van Dionne Stax.

Petra Grijzen is nu presentator bij Nieuws en Co, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1, op vrijdag als presentator en op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land in gaat en ter plekke verslag doet. Ze zal haar radiowerk gaan combineren met het werk als invalpresentator bij Nieuwsuur.

Petra ziet er erg naar uit: “Dit is een mooie nieuwe stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan gaan combineren. Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten.”

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is blij met haar komst: “We weten bij de NTR natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan. Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tv ervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij Nieuwsuur.”

Petra Grijzen (1978) begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze jarenlang, als ‘stem van de avondspits’, het actualiteitenprogramma Spitsuur presenteerde. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma Ochtendspits, van het RTL-televisieprogramma Editie NL, en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Zij studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam.

De vaste anchors van Nieuwsuur zijn Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.Naast Petra Grijzen is ook Eelco Bosch van Rosenthal invalpresentator. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*