Petitie voor het behoud van de radio-opleiding op de Hogeschool van Amsterdam

De minor Radio aan de Hogeschool van Amsterdam is de enige minor in Nederland waarbij de focus volledige op radio ligt. Na deze zomer zal deze minor echter verdwijnen. In de minor doen studenten praktijkervaring op en worden er meer dan tien live radio-uitzendingen gemaakt. 

Met deze petitie willen willen de initiatiefnemers aangeven hoe belangrijk en leerzaam deze minor is in de hoop dat deze toch wordt gecontinueerd. 

538-dj Julia van Reyendam komt via social media ook in actie. Zij heeft zelf deze minor een aantal jaar geleden gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. 

‘Een geweldige minor op een geweldige school met enorm leuke docenten uit het vak. Dit was by far de leukste periode van mijn opleiding. Het is zo fijn om op deze manier echt kennis te maken met radio samen met andere studenten uit heel het land waar je dezelfde passie mee deelt. Je eerste gevoel met de knopjes, je eerste keer je eigen stem door een mic horen, je eerste keer interviewen, je eerste keer af- en aankondigen…. je eerste keer on-air keihard op je bek gaan…. en dat allemaal in een minor van één semester.’, aldus Julia. 

Volgens haar is het van belang voor het radiovak dat deze minor ook in de toekomst blijft bestaan. 

Julia: ‘Er is al zo ontzettend weinig plek waar studenten met een grote ambitie voor radio terecht kunnen, waarom zouden we dit ook nog schrappen? Het is zo’n ontzettend belangrijk en mooi medium wat veel meer aandacht verdiend op scholen. Er wordt in radioland regelmatig geroepen: “Nieuw radiotalent schaalt af..”. Dat komt dus niet omdat ze er niet meer zijn, maar omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen.’  

petition4.jpg
Red de Minor Radiopetities.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*