Peter Kuipers voorgedragen als nieuwe directievoorzitter KRO-NCRV

Peter Kuipers is door de Raad van Toezicht KRO-NCRV aan de Ledenraad voorgedragen als de nieuwe directievoorzitter van KRO-NCRV.

Sinds het vertrek van Yvonne de Haan op 1 oktober jl. vervult hij deze rol momenteel op interim basis. Samen met Mediadirecteur Jochem de Jong vormt Peter Kuipers de Statutaire Directie van KRO-NCRV, met Kirsten Andres als tijdelijk toegevoegd Directeur Marketing & Vereniging.
“Voor mij is er een aantal belangrijke redenen waarom ik graag mijn bijdrage wil leveren aan KRO-NCRV”, aldus Peter Kuipers. “De christelijke traditie waar KRO-NCRV uit voortkomt, met de boodschap van geloof, hoop en liefde, herken ik persoonlijk en vind ik enorm waardevol voor onze samenleving. En met een half miljoen leden staat KRO-NCRV als omroepvereniging midden in de maatschappij. Daarnaast is het de ambitie van KRO-NCRV om een maatschappelijke mediaorganisatie te zijn die op een optimistische manier bijdraagt aan ons omroepbestel, en daarmee aan ons land. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan deze omroep waar elke dag zo’n 500 enthousiaste collega’s prachtige content maken voor radio, tv en online.”

Greet Prins, voorzitter van de Raad van Toezicht KRO-NCRV: “Peter heeft in de afgelopen maanden al duidelijk laten blijken dat hij bevlogen werkt aan de missie van KRO-NCRV als maatschappelijke mediaorganisatie in een pluriform omroepbestel.  Daarbij maken we als omroep niet alleen content, maar  zorgen we  met deze content, en met onze leden en met het publiek, dat de maatschappij een stukje minder ‘mij’ wordt en wat meer ‘wij’. Wij willen graag met Peter deze toekomst mogelijk maken.”

Peter had verschillende functies in Hilversum, zoals bij het NOB, bij de Wereldomroep en bij de TROS. De afgelopen jaren deed hij diverse interim-opdrachten en was onder andere verantwoordelijk voor de fusie tussen de Lotto en de Staatsloterij. 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*