Anonieme KRO-NCRV medewerkers zeggen vertrouwen op in directie

Momenteel wordt er onderstaande bericht naar pers en KRO-NCRV medewerkers gestuurd. In de email zeggen anonieme medewerkers hun vertrouwen op in de huidige directie. Het is onbekend in hoeverre deze actie door het personeel wordt ondersteund.

UPDATE: Directie en diverse medewerkers ontkennen dat er onrust is en kunnen zich niet vinden in onderstaande brief.

*****MEDEWERKERS KRO-NCRV ZEGGEN VERTROUWEN OP IN DIRECTIE*****

Beste lezer,

Deze brief en het verhaal dat hieronder zal volgen is geschreven door medewerkers van de Kro-Ncrv die zich hebben verenigd en graag anoniem wensen te blijven.

Er heerst een groot gevoel van ongenoegen onder medewerkers van de Kro-Ncrv. Wij als initiatiefnemers van deze brief hebben gesprekken gevoerd met meerdere mensen binnen het bedrijf, gesprekken waarbij we niet in alle gevallen hebben aangekondigd bezig te zijn met een statement in de vorm van deze brief.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd bij de NPO en vanzelfsprekend heeft dit ook invloed gehad op de Kro-Ncrv. Wij begrijpen dat in tijden waarin strategieën veranderen en budgetten worden gekort ook een omroep als deze te maken zal krijgen met veranderingen en moeilijke keuzes. Maar het zou te makkelijk en naïef zijn om de schuld meteen en volledig in de schoenen van de NPO te schuiven. Een omroep heeft zelf ook een verantwoordelijkheid en plicht als het gaat om een te bepalen koers en strategie in zware tijden. Hierin heeft de huidige leiding van de Kro-Ncrv gefaald. We hebben allen met pijn in het hart moeten aanschouwen hoe prachtige en authentieke Kro-Ncrv programma’s stuk voor stuk zijn verdwenen; Brandpunt, Memories, Hello good bye, Streetlab, De Reunie en zelfs boer zoekt vrouw dreigt te verdwijnen aangezien de producent binnenkort contractueel van de Kro-Ncrv af zou kunnen en dit door de huidige chaos bij de Kro-Ncrv ook serieus aan het overwegen is.

Verandering is er en moet er zijn, daar hebben wij alle begrip voor. Enkel staan wij niet achter de werk en denkwijze van de huidige directie en creatieve leiders. Er worden keuzes gemaakt die niet aansluiten bij de identiteit van de Kro-Ncrv en er zijn meerdere aanwijzingen waar wat ons betreft uit blijkt dat men deze rijdende trein niet onder controle heeft. Door verkeerde keuzes en zeer slechte communicatie verliest deze omroep onnodig goede programma’s en mensen. Er is geen duidelijke leider, geen duidelijke strategie en er heerst een gevoel dat iedereen maar wat doet. Er zijn overduidelijk mensen op posities terecht gekomen waar ze wat ons en wat de identiteit van de omroep betreft niet geschikt voor zijn.

Doormiddel van deze brief zeggen wij als trouwe medewerkers van deze prachtige omroep het vertrouwen op in de directie en creatieve leiding. Dat wil zeggen; Jochem, Mascha, Margot, Ellen en een ieder ander die zich aangesproken voelt.

Wij hopen dan ook dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze interne chaos en onrust de eer aan zichzelf houden en de functies neerleggen.

Note voor de pers, de NPO en eventuele andere geïnteresseerden, spreek gerust een willekeurige medewerker aan en dit verhaal zal bevestigd worden. Een op een en anoniem zal iedereen zijn of haar hart luchten, wij blijven tenslotte gewone mensen met gezinnen thuis en zijn bang onze baan te verliezen.

Wij hopen op een mooie toekomst en een mooie omroep. Met alle respect voor een ieder.

Warme groet,

Jouw collega

bron: Mediacourant

3 Comments

  1. Deze actie wordt niet door het personeel ondersteund. De genoemde directie en managers kregen gisteren bij een personeelsbijeenkomst waarin de voordracht van Peter Kuipers tot directievoorzitter werd aangekondigd, een groot applaus van het personeel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*