Peter Kuipers (directeur KRO-NCRV) wil Ongehoord Nederland uit omroepbestel

Volgens directeur Peter Kuipers van omroep KRO-NCRV is het tijd om omroep Ongehoord Nederland per direct uit het bestel te zetten. Hij is de eerste omroepdirecteur die zich zo uitspreekt.

Kuipers geeft in een NRC interview aan dat volgens hem de maat vol is: „Wat nu nodig is, is waar het bij de entree van Ongehoord Nederland aan ontbrak: bestuurlijke moed, bij het ministerie en de leiding van de publieke omroep. We kunnen wel wachten tot er wéér een rapport komt, excuses en rectificaties eisen of met nóg een sanctie komen. Maar als we eerlijk zijn, dan weten we genoeg. Minister Slob, de NPO, maar ook wij als collega-directeuren dachten: met twee indringende gesprekken vooraf en een handtekening van directeur Karskens onder de journalistieke code durven we het wel aan. Maar uit niets blijkt de intentie om zich aan afspraken te houden. Daarmee brengt deze omroep de NPO schade toe.”

Bron: NRC

9 Comments

 1. Onder meer naar aanleiding van deze actie (maar dus ook meerdere incidenten binnen de NPO van de afgelopen jaren) pleit ik voor het verwijderen van alle omroepen en opheffing van het omroepbestel.

  Het wordt hoog tijd dat we de Nederlandse publieke omroep naar BBC model inrichten.

  • @ M. Strücker

   Dag Marcel,
   richt jij je nou maar op Kilrock heb je je handen vol aan denk ik. En als de NPO jou nou vraagt voor een voice over “klus” zeg je dan ook nee ?

 2. Beetje raar dat een voorzitter van een omroep dit over een andere omroep gaat zeggen. Het is ook niet mijn omroep maar, ON staat wel echt ergens voor en vertegenwoordigt deze achterban ook. Dat kunnen van KRO-NCRV niet zeggen. Als er een omroep eigenlijk geen bestaansrecht meer heeft in deze tijd dan is het KRO-NCRV wel.

  • Ben het eens mét Michel ON is ook niet mijn omroep maar om nu te zeggen dat ze er uit moeten gaat m.i.wel wat ver Jan slager van max legde de andere omroepen op deze site langs de meetlat avrotros programma,wilde niemand hebben de E.O.denk hij ook het zijne van max doet het goed maar de andere omroepen hebben ook programma,s die het bekijken waard zijn dat mag ook wel eens gezegd worden

 3. Ik vind al die andere omroepen tegenwoordig veel op elkaar lijken. Er zijn weinig genuanceerde meningen te horen. Ongehoord Nederland laat als enigste een ander geluid horen.

  Alle andere omroepen denken hetzelfde over verschillende maatschappelijke thema’s, zo lijkt het. Bijvoorbeeld, als mensen in de herfst, winter verkouden worden dan willen ze avondklokken, lockdowns invoeren, scholen en kinderdagverblijven sluiten, mondkapjes verplichten. Aandacht voor de positie van migranten en travestieten in de samenleving.

  Mensen die een andere mening hebben worden regelmatig weggezet als gevaarlijk, dom en lastig. Terwijl respect voor elkaars mening thuishoort in een vrij beschaafd land. Mijn advies voor alle andere omroepen is om goed aan zelfreflectie te doen.

1 Trackback / Pingback

 1. Bert Huisjes (WNL) over de journalistieke cordon sanitaire rond Ongehoord Nederland - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*