Bert Huisjes (WNL) over het journalistieke cordon sanitaire rond Ongehoord Nederland

Vorige week hebben de publieke omroepen in een gezamenlijk statement aangegeven niet meer samen met omroep Ongehoord Nederland in een journalistiek overleg te willen zitten. WNL-omroepbaas Bert Huisjes geeft aan Villamedia aan waarom zij tot deze oproep zijn gekomen.

Bert Huisjes: ‘ON lijkt in een journalistiek jasje te zitten, maar wij voelen dat als journalistiek verantwoordelijken bij de publieke omroep heel anders. Denk aan een voetbalcompetitie waar ineens een hockeyteam tussen zit dat op zijn voorwaarden wil meedoen; met hockeysticks… Wat ON maakt is geen slechte journalistiek, geen baggerjournalistiek, maar géén journalistiek. Eén van de specialisten die vorige week in de uitzending van ON zat vertelde dat mensen ontzettend ziek kunnen worden door vaccins en dat dit de oversterfte verklaard. ON schermt er dan mee dat dit onder opinie valt. Maar dit is gewoon desinformatie. Wij vinden het ook belangrijk dat redacties worden bemand door mensen met vaardigheden en een staat van dienst.’

Lees verder op Villamedia.nl

Lees ook:

6 Comments

 1. Eén van de specialisten die vorige week in de uitzending van ON zat vertelde dat mensen ontzettend ziek kunnen worden door vaccins en dat dit de oversterfte verklaard.

  Waarom is dit volgens Bert persé desinformatie? Het is namelijk een tijd dat er meer onverklaarbare sterfte nadat de vaccinaties kwamen. Waarom is er niet bij een omroepen van de omroepen die nu met het vingertje wijzen naar ON de en nieuws of onderzoekprogramma die dit eens gaat uitzoeken? Nu word het onderwerp gewoon niet behandeld en zijn alle omroepen pro corona en pro vaccinaties terwijl er allang zaken lopen en feiten zijn dat er hele andere dingen speelden. Dat vaccinaties en maatregelen niet hebben gewerkt. (wetenschappers en politici dit van te voren al wisten) En dat het zogenaamde de virus helemaal niet zo’n killervirus is geweest als ons de hele tijd is voorgehouden. Het tegenovergestelde hebben de omroepen steeds gedaan en dat was pas allemaal desinformatie Bert!

 2. Beste Bert, en collega´s omroepen,

  Dit is de wereld op zijn kop! Waar ben je nu mee beste man.. Als je oprecht objectief en integer journalistiek wilt bedrijven zul je onafhankelijk onderzoek moeten en willen toestaan en heb dan ook de moed om met gedupeerden en andere platforms/ organisaties / artsen te spreken.
  Nog niet opgemerkt dat er zeer veel meldingen bij Lareb en elders zijn binnengekomen? Wat je nu doet met jouw eensgezinde collega´s is ON aanvallen but don´t shut the messenger… want dit is of een platitude of zeer onwenselijke zelfcensuur.
  Mijn advies als kijker zou zijn: treedt aub buiten je comfortzone neem niets zomaar voor waar aan maar doe verdorie grondig journalistiek onderzoek. En vraag je ook af waarom de oversterfte geen (onpersoonlijk)gezicht krijgt geen inzage in data mogelijk is. Verdiep je in de materie!! En de mensen die het overkomt benader ze spreek ze!!

  met vriendelijke groet,
  A. strik

 3. Bert Huisjes zijn WNL is echt een nietszeggende omroep geworden. In niets is te merken dat de omroep van Goedemorgen Nederland anders is dan de NOS, NTR, AVROTROS, KRO-NCRV, POWNED of BNNVARA. Allemaal dezelfde eenheidsworst tegenwoordig, het lijkt steeds meer op elkaar.

 4. Ik ben geen fan van ON maar ik vibd dit wel heel erg ver gaan. Als je dan als andere omroep van mening bent dat wat ON brengt niet klopt, kom dan gewoon met een tegengeluid. Respecteer gewoon verder elkaars standpunten en ga niet lopen huilen als er iets wordt verteld waar je het zelf niet mee eens bent.

 5. Mevrouw Strik reageert ook hier,staat op Twitter bekend als iemand die alleen maar desinformatie verspreidt. Ik zou trouwens hier graag de reactie lezen van jullie columnist Kicken….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*