Omroep ZWART zendt documentaire over de Bijlmerramp uit

Op 4 oktober om 22.10 brengt Omroep ZWART zijn eerste documentaire uit op NPO2. Een Gat In Mijn Hart wordt uitgebracht ter ere van de 30-jarige herdenking van de vliegramp in de Bijlmer. De documentaire is door het Nederlands Filmfestival geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie.

Op 4 oktober 1992 is er een vliegtuig neergestort in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Kinderen uit de omgeving hebben destijds op school de opdracht gekregen om hun ervaringen te tekenen ter verwerking van het trauma. Deze verhalen zijn gebundeld in een boek.

Nu, 30 jaar later, gaat Akwasi samen met zijn lotgenoten de confrontatie met hun gedeelde trauma aan. Welke plek hebben de ervaringen van 30 jaar geleden vandaag de dag nog in hun leven? Is het trauma iets om te op te lossen, of juist iets wat de ruimte verdient om er te zijn?

Een Gat In Mijn Hart is bedacht door Akwasi Ansah, geregisseerd door Olivier Garcia en geproduceerd door YallaDocs. De documentaire gaat op 26 september in première op het Nederlands Film Festival, in Utrecht. Op vrijdag 30 september vindt de uitreiking van de Gouden Kalveren plaats waarvoor Een Gat In Mijn Hart is genomineerd in de categorie: korte documentaires.

Een Gat In Mijn Hart op 4 oktober om 22.10 op NPO2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*