Peter de Vries nieuwe zendermanager NPO Radio 2 en 5

Peter de Vries wordt vanaf 6 januari zendermanager van NPO Radio 2 en 5. De Vries (47) is momenteel Hoofd Radio bij BNNVARA.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “Peter is een publieke radioman in hart en nieren. Zijn carrière is hier ruim twintig jaar geleden begonnen en sindsdien heeft hij bij diverse zenders en omroepen uiteenlopende functies bekleed. Ik ben verheugd dat Peter deze brede ervaring als maker en manager nu gaat inzetten om het succes van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verder uit te bouwen, in nauwe samenhang met onze andere radiomerken.”

Peter de Vries: “NPO Radio 2 en NPO Radio 5 worden gewaardeerd door vele luisteraars. Een enorme en terechte pluim voor de teams die daar keihard voor werken, zowel voor als achter de schermen. Het is een eer om daar leiding aan te mogen geven en een droom die waarheid wordt. 2020 mag beginnen!”

Peter de Vries begon in 1997 als presentator en producer bij NPO 3FM. De Vries was medeoprichter en nieuwslezer van NOS op 3 en grondlegger/presentator van het NOS Radio 2 Journaal. Als eindredacteur van het NOS Radio 1 Journaal was hij nauw betrokken bij de Olympische Spelen in Londen. In 2017 werd De Vries eindredacteur bij NPO Radio 2 en gaf hij inhoudelijk leiding aan onder meer de programma’s Jan-Willem Start Op en Stenders Platenbonanza. Sinds maart vorig jaar is hij Hoofd Radio bij BNNVARA.

3 Comments

  1. Hopelijk brengt hij Stenders terug met Stenders Leedvermaak op de vrijdagavond van NPO2 Radio 2. Verhuist hij eindelijk Spijkers met koppen naar Radio 1 of Radio 5. En brengt hij De Dik Voormekaarshow terug op Radio 2 of Radio 5.

  2. En zet hij NPO 5 op de frequentie van 3! Maar Jurre Bosman zal zijn kop wel in het zand steken, die snapt niets van wat luisteraars willen. Het bewijs is al jaren geleverd!

  3. De weinige luisteraars van Radio 4 luisteren hoofdzakelijk binnenshuis via de “kabel”. Voor de enkele die in de auto of buitenshuis luistert is er DAB+. Dus ik stel voor om Radio 5 op het kavel van Radio 4 te zetten!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*