Peter Brusse en Pieter de Waard op De Perstribune van MAX

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van MAX ontvangt komende zondag tussen 12.00 en 14.00 uur schrijver, journalist en anglofiel Peter Brusse én Telstar-voorzitter Pieter de Waard.

Peter Brusse, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, was van de jaren zestig tot de jaren tachtig journalist in Engeland. Hij was onder meer correspondent voor de Volkskant en het NOS Journaal. In die tijd raakte hij ook gefascineerd door het Britse koningshuis. En dat komt goed uit, want speciaal voor De Perstribune duikt Peter Brusse in het nieuwe seizoen van de Netflix-hit The Crown, over het leven van koningin Elizabeth.

Pieter de Waard, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is kleurrijk voorzitter van eerste divisie-club Telstar. Onlangs werd hij in de Volkskrant nog ‘de leukste man in de voetballerij’ genoemd. Met zijn club scheerde hij diverse keren langs de financiële afgrond, maar inmiddels lijkt Telstar in rustiger vaarwater te verkeren en draait de club mee bovenin in de Jupiler League.

‘Vliegende Keep’ Jules van der Wardt is zondag bij Michael Mols, tegenwoordig jeugdtrainer bij FC Utrecht en vroeger ook speler bij die club. En tv-recensent Ron Vergouwen staat in Kassie Kijken onder meer stil bij het nieuwe programma van Jan Versteegh, Jan wordt vader. Verder in De Perstribune aandacht voor de toekomst van de Champions League op de Nederlandse tv: ligt die achter de decoder óf toch op een open net?

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.

MAX: De Perstribune
Zondag 10 december
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*