Paul Cliteur: “EO-geloof kan je ook desinformatie noemen”

Paul Cliteur gaat in op de verwijten van onjuiste informatie bij omroep ON!

‘De EO heeft grote moeite gehad om in het bestel te komen. De EO is een omroep met een eigen identiteit, waarbij je mag aannemen dat Thijs van den Brink nog steeds een aantal dingen over de werkelijkheid gelooft,, die ik niet geloof. Die ik misschien desinformatie of misinformatie zou vinden of hoogst fantasierijk Maar dat is toch niet erg.. Dat is het leuke van het bestel.’

Voor de zomer zal duidelijk worden of Ongehoord Nederland in het bestel mag blijven.

Kijk hier het korte fragment uit Ongehoord Nieuws

10 Comments

 1. Het verschil is dat de EO hun ideeën over de werkelijkheid niet constant door je strot duwt. Daarnaast is de EO zich ervan bewust dat zij niet de enige waarheid verkondigen en proberen ze in hun programma’s niet steeds te polariseren.

  Omroep ON was een mooi idee om het bestel wakker te schudden, maar ze hebben het echt zelf verpest.

 2. Cliteur praat naast de kern van de zaak. Hij maakt een valse vergelijking. Het gaat er niet om of ON een identiteit heeft, maar dat het zich herhaaldelijk niet heeft gehouden aan de afspraken die het heeft gemaakt met de publieke omroep.

  Dat is een overeenkomst. ON krijgt gratis zendtijd en subsidie onder de voorwaarde dat het opereert binnen de kaders van de publieke omroep. Maar ON treedt daar bewust buiten.

  Enkel en alleen daarom wordt ON op de vingers getikt en dreigt het de publieke omroep te moeten verlaten. Erg is dat niet, want het kan elders een doorstart maken.

  Als Cliteur lid van een sportclub zou zijn, dan begrijpt hij ook dat de afspraak dat iedereen zich aan de regels houdt. Als mensen eigen regels gaan maken, dan wordt het chaos. Als Cliteur daarbij een rode, aluminium of zwarte pet opzet om zijn identiteit te benadrukken, dan doet dat er niet toe. Het gaat om het nakomen van de afspraken over de regels.

  Identiteit is een hedendaags modewoord waar veel ongenoegen, zelfbewustzijn, slachtofferschap of onzin op wordt geprojecteerd. Iedereen verstaat er wat anders onder. De een verdedigt er bestaande belangen mee, de ander valt die er juist mee aan.

  Omdat identiteit een vaag begrip is dat op vele niveau’s en voor vele aspecten gebruikt kan worden, zorgt het vooral voor misverstand. Dat is vermoedelijk van voorbijgaande aard. Nu kan Cliteur het gebruiken om verwarring te zaaien over de ware aard van ON die hij vergeefs probeert te vertroebelen door de EO erbij te halen.

  • Zo is het. Maar daar gaat iedereen aan voorbij.
   Wel de afspraken maken met volle verstand en daarna je er niet aan houden

   Dus weg !

  • ON probeert met haar programma het rechtse kiezersspectrum te bereiken. Mensen die zich ongehoord voelen door de andere omroepen terwijl ook zij middels belastingen bijdragen aan het omroepbestel. Volgens de mediawet moet dit bestel pluriform zijn wat betekent dat zowel links als rechtse programma’s ruim baan moeten hebben. Als de journalistieke code serieus zou zijn dan dient deze ook op alle omroepen te worden toegepast. En als deze code ervoor zorgt dat rechtse programma’s niet kunnen worden uitgezonden dat dient ze te worden aangepast aangezien de mediawet pluriformiteit vereist.

   • Redelijk onzin antwoord. Het gaat erniet om dat zij het rechtse deel vertegenwoordigen. Het gaat om aantoonbare desinformatie.

1 Trackback / Pingback

 1. Paul Cliteur neemt ON in bescherming door te wijzen op de desinformatie van het EO-geloof | George Knight

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*