Patrick Kicken: Het einde van 3FM en NPO3, mede mogelijk gemaakt door Geert Wilders en de PVV

[BLOG] Zit je ook zo te genieten op deze verkiezingsavond van de aardverschuiving in politiek Nederland? Het blijkt toch maar weer dat democratie echt werkt. Het ontbreken van een duidelijke afspiegeling van de gehele Nederlandse bevolking op met name de Nederlandse Publieke Omroep wordt (terecht) afgestraft. Een groot deel van ons land is het zat zich niet vertegenwoordigd te voelen en zijn of haar mening terug te zien en terug te horen op de publieke kanalen. Prachtig zijn dan ook die betraande en verbaasde gezichten bij de NPO, je ziet op hun gelaat: ‘hoe kan het nou dat er zoveel mensen anders denken dan wij?’.

Laten we toch hopen dat het daadwerkelijk lukt een kabinet te formeren met Geert Wilders en zijn PVV. Al was het maar om éindelijk eens iets te doen aan dat oneerlijke en ongelijke speelveld in Nederland op landelijk mediagebied. Een veel te dominante positie voor de NPO, waarbij ze op drie van de vijf radiozenders gewoon lekker commerciële omroep zitten te spelen mét reclame, superontvangst én een grote berg subsidie uit belastinggeld. Zoals je weet scoort 3FM voor geen meter maar mag jaar-na-jaar blijven doorrommelen. Tuurlijk zie je nu allerlei beteuterde gezichten en berichten van NPO medewerkers die de bui ook al voelen hangen: minimaal één TV zender die totaal overbodig is geworden (NPO3) en eerdergenoemd 3FM dat niemand zal missen als het weg is, behalve de medewerkers zelf. Het kan niet anders dat er nu eindelijk ingegrepen gaat worden. Gewoon beide zenders samenvoegen tot een mooi, aansprekend online platform waarin de bezoekers een grote rol spelen, ga eens mee met de tijd NPO!

Ook Robert Jensen is door het dolle heen. Wilders heeft hem blijkbaar ooit beloofd dat hij weer een baantje krijgt in Hilversum als hij aan de macht komt. Ook voor omroep Ongehoord Nederland! is deze uitslag natuurlijk positief, die hoeven zich weinig zorgen meer te maken over hun voortbestaan. Als ik overigens even mijn bescheiden politieke kennis hier ten toon mag spreiden: ze hadden bij de VVD natuurlijk ook kunnen/moeten leren van het feit dat de mens altijd geneigd is om voor een sterke mannelijke leider te kiezen in plaats van een vrouw. Zie wat er gebeurde tijdens de Amerikaanse verkiezingen met Trump en Hilary Clinton. Dat zit nou eenmaal in ons oerbrein uit de tijd dat we nog over de savannes liepen, die ongelijkheid krijgen de sneeuwvlokjes van deze tijd er echt niet uit, hoe vaak ze ook posten dat Nederland toe is aan een vrouwelijke premier. Miljoenen jaren aan evolutie wis je niet even uit. En dat de NPO al jaren veel te links georiënteerd is ook niet. Zie het succes van een talkshow als Vandaag Inside op SBS6 waar een groot deel van Nederland zich ineens wél in herkent.

Terug naar de publieke radio en televisie. Ik heb het net weer eens geprobeerd, de NPO1 verkiezingsavond, #NederlandKiest. Heb het welgeteld 10 minuten volgehouden. Het klonk voor geen meter, véél te hol, in meerdere opzichten. Niemand die denkt we zetten het zaalgeluid wat zachter zodat het thuis niet klinkt alsof we met z’n allen in een badkamer zitten. Typisch voorbeeldje van de NPO: als wij het maar leuk hebben hier, de kijker kijkt toch wel en de luisteraar luistert. Die tijden zijn voorbij heren en dames bij de PUBLIEKE omroep. Benieuwd hoelang het duurt voordat hier ook eens het nieuws komt binnendruppelen dat de tijd van alleen maar zenden en niet luisteren naar wat het publiek wil voorbij is. Geert’s belangrijkste bezuinigingsplan zou moeten zijn: éérst 3FM op de slachtbank, daarna NPO3. En dan de bezem door de overgebleven zenders. Weg met die miljoenenverspillende werkverschaffing! En dat betweterige toontje van ‘wij zullen je wel eens vertellen wat waar is en wat goede muziek is’.

Patrick Kicken

91 Comments

  • Dat is geen radio maar muziek luisteren en dat kan inderdaad op vele manieren.
   Radio is verbinding, herkenning, verbazing, informatie en vooral emotie.
   Sfeer via radio is geweldig en er zijn heel veel mensen die daar heel veel plezier uit halen!

 1. Niet vertegenwoordigd? Met de P van polarisatie en een koude, gure winter op komst. Ik ga niet over schaduwen springen, maar zoek de schaduw van m’n bed.

 2. Het was huiliehuilie om maar met de bewoordingen van Geert te spreken, bij de PO en andere links draaiende yoghurt eters in de media vanavond. En dan die vreselijke Timmermans met zijn pathetische gezwam in zijn toespraak en ook nog eens flink aan het polariseren sloeg wat uitermate schadelijk kan zijn als dat uit de hand gaat lopen. Echt plaatsvervangende schaamte.

 3. Nou ik ben teleurgesteld.
  Maar ik blijf hoopvol. Amerika heeft 4 jaar Trump overleefd..dan zal 4 jaar Wilders ook wel lukken.

  Ik ben blijkbaar 1 van de weinige links hier. Ik gun jou Patrick de overwinning van jouw Partij. Democratie, de wil van het volk.
  Een proost
  Op een mooi Nederland.

  • Ondertussen lopen in datzelfde Amerika nog steeds rechtszaken omdat er aanzienlijk meer poststemmen voor Joe Biden zijn geteld dan er überhaupt mensen per post hebben gestemd. Alleen dat vergeten de NPO’s van deze wereld steeds te melden.

   • Waar haal je deze wijsheid vandaan?
    On topic: Met de komst van commerciële zenders was NPO3 al 1 te veel. Verder kan 3FM een prima station zijn in de marge. Alleen wel budget erop aanpassen.

 4. De publiek omroep op de schop?
  Wilders heeft van de publieke omroep geprofiteerd door deze verkiezingen wel overal te zien te zijn. Juist ook bij het grote debat van het Zuiden, dat was georganiseerd door de Zuidelijke Regionale Omroepen.

  Er zijn zoveel instanties die op schop moeten. De publieke omroep hard aanpakken is niet waar het land ineens beter van gaat worden. Er zijn veel belangrijke thema’s.

  Oh ja: De PVV heeft iets van 2,5 miljoen stemmers gehad.
  Ruim 13 miljoen mensen mochten stemmen.
  Dat heeft 79% van de stemmers gedaan.

  Er blijven dus nog heel veel mensen over die niet voor de PVV hebben gekozen!

 5. Het opheffen van radio en tv kanalen is nergens voor nodig. Schaf gewoon de subsidies en de verplichtingen af en laat de betalende leden van de omroep verenigingen de programma’s maar financieren. Dat dwingt omroepen om programma’s voor hun achterban te maken en levert alleen maar winst op.

  Bovendien moeten omroepen tering naar de nering zetten, dus het aantal publieke radiostations en tv-kanalen zal inderdaad fors afnemen.

  • Bij de radio willen we graag FM frequenties die nu technisch disproportioneel en ondoelmatig door de NPO worden gebruikt. (bron Broadcast Partners bij Zero Base operatie van 2002/3)

   • O ja en hoeveel olie zal jij disproportioneel en ondoelmatig verstookt hebben en waarvoor? Voor helemaal niemand. Nog even en dan is DAB+ er. Zero Base operatie van 2030/40.

 6. 3fm is geen concurrent van de commerciëlen. radio 2 wel.

  verder zal het gewoon pvda vvd d66 met nsc worden

  en dan is ON toch nog weg

  • heeft niets met snappen te maken en het is niet dat ik dat graag wil. gewoon de politiek volgen, dan weet je hoe de hazen lopen.

   pvv, nsc, bbb en vvd gaan eerst heel lang onderhandelen. (maand of 6) nsc en vvd gaan hoog inzetten. wilders is bang voor te veel gezichtsverlies en stapt er uiteindelijk uit. vvd gaat praten met timmerfrans. het land moet wel bestuurd worden aldus timmerfrans. die wil niet met 3 rechtse partijen dus nsc, vvd, d66 en pvda.

   wilders stemmers boos. patrick kicken huilen want dan gaat ON alsnog weg

 7. Trump is veel geld kwijt aan rechtzaken. Nee, zijn aanhang is veel geld kwijt aan zijn rechtzaken. Wat jij schreef over poststemmen maar ook lopen er zaken tegen Trump zelf. En ik kijk niet raar op of over 2 jaar zit hij weer in het Witte huis.

  Op zijn Matthijs; De wereld draait doorrrr. Of is op hol geslapen. Die mafklapper uit Argentinie gezien met zijn kettingzaag?

  Ik respecteer de keus van de kiezer maar blij ben ik niet. Ik voel me Ajaxiet nu.

 8. Het is een grote misvatting om te denken dat ‘publieke’ omroep betekent dat je de grootste gemene deler moet vinden. Dat doen de commerciëlen al Patrick.

   • Net alsof er geen aandacht is voor conservatieve en rechtse geluiden bij de publieke omroep. Wat dacht je van PowNed, MAX? Er zijn honderden programma’s per dag. Ik vind het Calimero gedrag.

    • sterker nog het ochtendprogramma van 3fm is avrotros en het middagprogramma is powned.. absoluut niet woke

     stenders, sander en frank zijn al weer even van de zender af

     • Stenders is niet meer zo woke/links hoor. Die heeft daar een broertje dood aan tegenwoordig.

    • Maar bij Patrick met z’n zelfbenoemde reptielenbrein uit de prehistorie komt niets meer door, met een knuppel moeten we allemaal alleen maar vreten, voortplanten en slapen. Maar uiteindelijk zal de PVV-clan ten ondergaan.

 9. Dat ze maar mooi van de NPO afblijven. De commerciële concurrenten worden daar alleen maar beter van. Talpa heeft een probleem, toen 3FM nog een hele grote zender was, hebben ze miljoenen uitgegeven om die zender leeg te vissen en kapot te maken. Nu zullen ze zelf nieuw talent moeten zoeken. Dat lukt niet echt op de 538 zitten over het algemeen oude witte mannen die overbetaald zijn. Is het dat wat we willen? Doe maar mooi verder met de NPO.

 10. Patrick Kicken was onderdeel en kandidaat van de Ondernemerspartij die door oud-PVV’er Hero Brinkman was opgericht en in 2017 meedeed aan de verkiezingen maar geen enkele zetel haalde. Wellicht relevant opdat we zo ook meer weten van de politieke inkleuringen vooringenomenheid van Patrick Kicken.

  Patrick Kicken uit zijn duidelijke mysogynie door Yesilgoz bij voorbaat te diskwalificeren omdat de mens altijd geneigd zou zjin voor een sterke mannelijke leider te kiezen. Wat een vooroordeel en diskwalificatie van alle vrouwen! Hoe verklaart hij dan dat Italie wel koos voor een vrouw: Giorgia Meloni?

  Geert Wilders wil trouwens een volledige afschaffing van de NPO, dus niet alleen NPO3 en NPO 3FM.

   • De kleine omroepen er uit? Ook een bezuiniging optie? Geintje Patrick.

    Wat vast staat is dat Nederland boos is op links terwijl vvd regeerde? Voor het weekend zaten al die “pvvers” nog bij Omtzigt.
    Volgens de peilingen althans.

    Maar kan echt geen kwaad om na te denken over waarom Nederland boos is. De kiezer heeft gesproken, dat moet serieus genomen worden.

    Of Jeroen Pauw had toch meer invloed met zijn geproduceerde “roeptoetershow” als gedacht…

  • Als je het woord misogynie al niet kunt spellen, moet je het ook niet gebruiken. Ik heb de term vaker gezien in discussies en het wordt vrijwel altijd als dooddoener gebruikt. Ik vind het wel een interessante gedachtegang van Patrick, en heel wat realistischer dan het “we hebben niet goed naar de kiezer geluisterd” van Dilan met de te moeilijke achternaam op de avond van de verkiezingen.

  • Dat, en die zouden dat zomaar weer kunnen doen als die de grootste hadden geworden. Denk dat mensen wakker zijn geworden dat we dat absoluut niet meer gaan tolereren. De VVD heeft jaren lang woke/deug beleid gevoerd onder autist Rutte en cs. Het is nu klaar!

   • Wat is er mis met “woke / deugen”? je mag in dit land zijn wie je wilt zijn, of je nu hetero, homoseksueel, biseksueel, aseksueel, transgender of wat dan ook bent. kan je me uitleggen wat daar mis mee is?

    • Totdat je zegt PVV’er te zijn, dan kom je voor geen enkel publiek ambt in aanmerking. Hoeveel burgemeesters heeft de PVV bijvoorbeeld? Van sommigen mag je je ook geen zogenaamde TERF zijn oftewel een een feminist die het onzin vindt dat mannen die beweren vrouw te zijn ook daadwerkelijk een vrouw zouden zijn, wat biologisch natuurlijk kolder is. Gevoelens zijn nog geen feit.

     Blank mag je ook niet meer zijn, want je bent nu opeens ‘wit’. Neomarxische newspeak. “Cis-gender” ook zo’n onzinterm.

     “Political correctness is communist propaganda writ small. In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, not to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is in some small way to become evil oneself. One’s standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.”

     ― Theodore Dalrymple

    • Daar is niets mis mee maar, doordat er zo in groepjes en hokjes gedacht word kun je dus in de praktijk vaak niet zijn wie je wilt zijn. De boodschap moet zijn dat iedereen een mens en mag zijn en doen wat ie wilt. Of je nu een Nederlander, Turk, Marokkaan, Homo, man, vrouw, transgender etc. moet niet ter zake doen. Naar buiten toe lijkt Nederland zo’n tolerant land maar, in de praktijk werkt het vaak niet zo. Daar moet men iets mee doen ipv het in stand houden van allerlei naampjes en groepjes. Daar hoor je de woke mensen nooit over terwijl juist zij het hele probleem in stand houden.

  • Hetzelfde als de PVV, wiens standpunten overwegend links zijn. De PVV is slechts een klein stukje rechts maar overwegend links. Ziezo rechtse balletjes, dan weten jullie nu wat het verschil is tussen links en rechts.

   • Nee, dat schijnbare sociale gezicht van de PVV is een giftige januskop, want alle schuld en maatregelen gaan over de ruggen van moslims en asielzoekers. Hoe zwart wil je het hebben. En de NPO niet te vergeten, alles wat links is wil de PVV juist kaltstellen. Wat een analyse Dave.

 11. Alle omroepen opheffen Nederland 3 kan weg.
  Nederland 1 en 2 mogen blijven maar geen politiek gekleurde programma’s meer uitzenden
  Radio 3 kan weg en geef radio 5 deze frequentie.

 12. O is de formatie al afgerond @patrick ? Beetje voorbarig dit allemaal.

  Interessanter is het dat de opkomst van Wilders begon in een programma van John de Mol (die al, hoe sympathiek, van te voren hadden aangekondigd dat ze Frans Timmermans en “gingen slopen”). Komt John de Mol ook toevallig goed uit, een kleine publieke omroep.

  • Klopt,gezond verstand gebruiken dat doet Eus (maar ook burgemeester Marchouch , wat een verschil met
   dramaqueen Timmermans).Ben absoluut geen Wilders-stemmer verre van dat maar de huilsessies op links zijn wel een beetje geñant.
   Patrick kan lekkere bijtende stukjes schrijven maar hier proef ik toch een behoorlijke gekleurde mening. (Briefje van Patrick). Al ben ik wel van mening dat we best wel met een radio en tv-zender minder kunnen doen.

   • Ik zag Timmermans naast Wilders zitten en er kwamen flashbacks van Melkert en Fortuin bij me op.

    Feit is nu wel dat Wilders grootste tegenstander nu niet Timmermans maar Dilan is.

    Bezuiniging op npo is prima maar dan wel om eerlijk redenen. Het een linksstaatsomroep noemen is kolder. Kijk even Russische tv denk ik dan.

 13. Nog die kotselijke Wilders/moslims-mop gehoord onderaan het stukje? Heb ik nog drie smakelijke grapjes voor Kicken over z’n moeder. Kan ie ook zo op TikTok zetten. Geen dank.

  M’n moeder is zo dom, ze zit op de tv en kijkt naar de bank.­

  M’n moeder is zo vies, dat als ze in bad wil gaan, springt het water er gewoon uit.­

  M’n moeder is zo lelijk dat de buren bij dr inbreken om de gordijnen dicht te doen.

  Vier uur Cup a Soup. MAAR NU EVEN NIET!

  ‘De kans dat de PVV nu opeens een bloeiende partij wordt (zonder leden FS) die enigszins normaal gaat functioneren, bekwame politici gaat voortbrengen die het verschil maken en een organisatie bouwt die meer dan één verkiezing doorstaat, is een volstrekte illusie.’

  Chris Aalbers

  Dat was geen grap.

 14. Nou om nou de hele verkiezingsoverwinning op te hangen aan het feit dat een groep Nederlanders zich niet vertegenwoordigd voelt(!) op publieke media, vind ik wat te ver gaan. Zoals je stelt in je inleiding.

  • Laat ik ’t als progressieve Nederlander persoonlijker uitleggen. Waarom zoveel linkse aandacht bij de NPO, maar ook bij de commerciëlen? Waarom wordt ON terecht verguisd?

   Ik voel me sinds jaar en dag progressief omdat ik vooruit wil(de) en anderen dat ook gunde, vooral diegenen die maar moeizaam uit hun armoedig bestaan en afkomst kunnen komen. En niet alleen hier, maar ook bijvoorbeeld in Afrika waar ze niet eens fatsoenlijk te eten hebben. Voor rechtvaardigheid en solidariteit en voor een beter milieu omdat dat voor iedereen goed is.

   Ik ben progressief omdat de wereld vooruit gaat en continu verandert, maar de rechtse burger wil vooral behouden, geen indringers die de worst uit de erwtensoep gaan mee-eten, maar zelf meer worst eisen als ’t even kan. Maar wat er zich achter de geraniums in Druten afspeelt is hooguit goed, of boos nieuws. Of vol wantrouwen en onderbuikgevoelens, geloven in dingen die niet waar zijn. Leg mij eens uit waarom je daar veel aandacht op tv aan moet besteden?

   En dan lees ik dat Wilders de VVD nu van spelletjes beticht en dat uit de mond van een man die globaal wel wordt gesteund, maar de meeste PVV stemmers nauwelijks beseffen hoe ondemocratisch zijn ideologie en is waar hij ’t liefst als autocraat de grondwet buitenspel wil zetten, honend heeft hij ’t altijd over ‘het nepparlement’. Of ze vinden dat ook, nog erger. Maar nu er kans is op macht gooit ie ineens alles overboord, t ultieme valse spelletje. En was ’t maar een spel, het is serieus en doodeng. En zo’n man en z’n achterban moet je een evenredige stem geven in de media? Van mij niet. Ik wil vooruit, met zn allen, maar dan echt.

   • En nog. “Maar je /moet/ een grote groep van meer dan 2 miljoen PVV-stemmers een podium geven bij de NPO, dat kan en mag je niet negeren.” Jawel. De NPO is een boegbeeld van onze democratie en de PVV een bende haatzaaiende en angstaanjagende anti-democraten. Die moet je daardoor niet veel needletime geven. Niet voor niets dat Wilders zal hebben gedacht bij het afschaffen van de NPO: Als ik geen stem krijg, dan ook niemand. Dat gaat hem niet lukken en wel meer niet. ¡No pasarán!

    [ En dat de VVD nu de gifbeker aan zich voorbij laat gaan, is alleen maar goed. Zij hebben 13 jaar gezorgd voor alle problemen met nauwelijks oplossingen, de problemen zijn alleen maar groter geworden, asiel, zorg, onderwijs, wonen, milieu, veiligheid. Rechts heeft gefaald en logischer dat links het moet aanpakken en rechtvaardig. ]

    Geert Wilders, Indische roots, blondeert z’n haar en draagt blauwe contactlenzen. Ik verzin ’t niet. Niet de linkse elite, maar Wilders is de zelfgemaakte übermensch. Een fascistische Frankenstein is ie.

    Tot zover m’n meer persoonlijke opvattingen.

 15. Vraagje;
  Moet je als mp trouwens een “verklaring van goedgedrag” hebben. Vraag ik me af omdat Wilders ooit veroordeeld is voor groepsbelediging.

 16. Persoonlijke opvattingen tellen niet. Nederland heeft gekozen voor de PVV. De PVV wil de publieke omroep laten verdwijnen, en dat is meer dan logisch. Waarom moeten wij belasting betalen voor de NPO, de woke-aandeelhouders waar de grote bazen grootverdieners zijn van mijn geld, waar ze voor Wie Is De Mol rustig in een vliegtuig stappen naar Mexico. Wilders heeft gelijk, weg met de NPO!

  • nederland? als je 37 van de 150 zetels hebt behaald, dan heb je 150 / 37 ​× 100=24.67%
   van de stemmen behaald. dit is afgerond ongeveer 25%.

   het is een grote groep maar absoluut geen meerderheid.

 17. Breaking news in NRC:

  Tegen Gom van Strien is afgelopen voorjaar aangifte gedaan wegens oplichting en omkoping.

  Ik ga heerlijk slapen en m’n bedje verkennen. Truste.

 18. Geef de publieke omroep één tv zender en 2 radiozenders. Alle omroepen kunnen samengevoegd worden.
  Wat een besparing aan overheadkosten!
  Dat moet genoeg zijn voor nieuws en actualiteitenprogramma’s.
  Al het andere kan (semi) commercieel worden.
  Radio 2, 3 en 5 zijn overbodig als publieke omroep.

 19. Er moet wel iets blijven waar boosNederland zich over kan blijven opwinden. Aan de reacties nav “Even tot hier” op social media kreeg ik de indruk dat alleen extreem rechts de humor er niet van in zag.

  En kennen jullie het spreekwoord
  De huidige van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.

  Morgen begint de formatiesoap pas en de npo zal niet echt prioriteit hebben.
  Eerder immigration, wonen, zorg.

  • De huidige van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.

   die ken ik niet

   wel ken ik: de huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is

 20. Half off-topic detail: Hillary Clinton haalde wel degelijk meer stemmen binnen dan “sterke mannelijke leider” Donald Trump.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*