Slecht nieuws voor GoedNieuws Vandaag (SBS6) stopt in december

Het matig bekeken SBS6-programma GoedNieuws Vandaag zal binnenkort tot een einde komen. De laatste uitzending van de tv-show, gehost door Donatello Piras en Nikki Herr, staat gepland voor vrijdag 22 december.

GoedNieuws Vandaag werd oorspronkelijk gelanceerd als een positieve tegenhanger voor het negatieve nieuws, zoals oorlogen, natuurrampen en criminaliteit. Helaas heeft het programma sinds het begin te kampen gehad met extreem lage kijkcijfers. Slechts 56.000 mensen stemden afgelopen donderdagavond af op de SBS6-show.

13 Comments

 1. Breng om van 18.00u tot 19.00u Exclusief terug met Actienieuws, Hart van Nederland en andere onderwerpen. Met presentatoren en deskundigen staande achter een desk.

  19.00 Lange Leve de Liefde
  19.45 Een Jaar van je leven (de stekker uit de Bondgenoten)
  Ook stoppen met 50/50 (de meest saaie quiz ooit) en Lingo (past niet bij SBS6)

  • Waar plaats je reportage, hart in aktie, stem van Nederland, move like Michael Jackson, so you wannabe a popstar en de bus in je programmering uit het jaar 2002?

 2. Een blokje ‘Goed nieuws’ in Hart van Nederland volstaat prima toch. Waarom daar een heel blok aan besteed moet worden op het moeilijkste tijdstip is zelfmoord, en zie hier.

 3. Mijn complimenten aan de zendermanagers hierboven, maar succes behaal je niet met het kopiëren van andere zenders, want die hebben beiden een zeer sterke vooravond in kijkcijfers. Voor een kansrijke vooravond zal je met de beschikbare budgetten buiten de box moeten denken en wellicht shoppen in het buitenland.

 4. Als je naar de rest van de goed scorende programma’s van SBS6 (bij RTL5 trouwens ook met Ewout, 112 Vandaag en Kees van dee Spek) kijkt dan past Exclusief (of een soort gelijk programma daar heel goed bij) Het zou in deze tijd een combinatie moeten zijn met Actienieuws/Hart van Nederland en 112 Vandaag achtige onderwerpen. Meer op de actualiteit met vaste presentatoren, verslaggevers en deskundigen om te duiden. Buiten dat het past bij de zender is het ook nog relatief goedkoop te produceren en zelfs in te brengen in al bestaande redacties bij Talpa.

  Lang Leve de Liefde en Een jaar van je leven zenden ze nu in deze tijd uit. (die laatste dan nu even niet) Ik begrijp niet waarom je het hebt over een programmering uit 2002 want die zie ik hierboven niet staan. Reportage zou ook nog prima kunnen in de programmering op de late avond.

  De formule van Hart in Aktie is wel een beetje uitgewerkt. Talentenjachten ook. De Bus is niet echt van deze tijd, Big Brother werkt ook niet echt meer in Nederland zoals ze het nu doen. In deze tijd zouden/moeten De Bus en Big Brother anders. Misschien een XXL, back to basic of Celebrity edition zoals in sommige andere landen wel heel goed werkt.

  De rest van de programma’s die je noemt zijn allen geflopt dus onzin dat je die noemt.

  • Ik opperde al deze programma’s omdat ik denk dat een vooravond met iets als explosief en elke andere oude SBS6-titel nu niet meer zou werken.

   Je voorstel is wat mij betreft ouderwets. Iedereen heeft internet en weet het dus sneller dan de redactie. Een eigen 112 titel in de vooravond zouden ze nog kunnen proberen, maar ik denk dat de 112 markt best klein is. Mensen kiezen dan waarschijnlijk toch voor 112 vandaag, omdat dat niet wordt uitgezonden tijdens spitsuur.

   De reality die SBS programmeert past goed bij de zender. Daar moeten ze niet teveel spelletjes en programma’s met een desk aan toevoegen. Daarnaast zou je weer huizenjacht kunnen doen zoals Tina Nijkamp onlangs aanraadde omdat woontv een scoorgarantie heeft.

   Een aantal dingen qua reality laat RTL5 liggen. Zoals het wegenwachtprogramma, een luchthaven of haven reality of bijvoorbeeld iets bij de NS. Dat zouden SBS6-kijkers mogelijk ook interessant vinden en kan prima om 20.30 uur. Ik weet dat deze dingen ook niet nieuw zijn, maar de programmering van 1998 of 2002 is dat zeker niet.

  • Leuke analyse maar tenzij je werkt voor SBS6 niet echt nuttig. Je kunt filosoferen tot je een ons weegt, maar ome John trekt zijn eigen plan. Ik verwacht niet dat hij iets doet met je adviezen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*