Parels van de Jordaan bij MAX

MAX zendt zaterdag 9 november om 17.00 uur op NPO 1 Parels van de Jordaan uit. In deze muziekregistratie zingt een keur aan Nederlandse artiesten bekende nummers uit de muzikaalste wijk van Nederland.

Parels van de Jordaan is de televisieregistratie van een bijzonder concert, waarbij verschillende Nederlandse artiesten samen met het Amsterdamse Zwanenkoor in Paradiso bekende en minder bekende nummers uit de muzikaalste wijk van Nederland ten gehore brengen.

Wende Snijders zingt Aan de Amsterdamse GrachtenJanne Schra vertolkt het gevoelige Diep in mijn hart en Dries Roelvink zingt Waarom kon je niet van me houden, geschreven door zijn moeder Alie. Willeke Alberti sluit het optreden samen met het Zwanenkoor groots af met een potpourri van Johnny Jordaan. De registratie brengt de kijker terug naar de Amsterdamse grachten in de Jordaan, destijds de armste wijk van Amsterdam, waar het levenslied de mensen samenbracht.

In 2017 startte platenlabel Top Notch het project Parels van de Jordaan, een uniek muzikaal project rond de volksmuziek van de muzikaalste wijk van Nederland. Met Parels van de Jordaan heeft Top Notch de roemruchte migrantenwijk van weleer geëerd.

Parels van de Jordaan
Zaterdag 9 november
Om 17.00 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*