DWDD viert 100 jaar radio live op tv én radio

Op dinsdag 5 november viert De Wereld Draait Door 100 jaar radio met fragmenten uit legendarische radioprogramma’s, beroemde presentatoren van toen en nu en onvergetelijke radiojingles: van Joost den Draaijer tot Spijkers met Koppen, van Lex Harding tot Met Het Oog Op Morgen. Matthijs van Nieuwkerk wordt bijgestaan door niemand minder dan Gerard Ekdom, die de avond aan elkaar schuift.

De uitzending is niet alleen te volgen op NPO 1, maar uiteraard ook op NPO Radio 1.

Giel is terug met zijn Giel Mobiel, New Cool Collective speelt een medley van bekende en minder bekende radio-tunes en mister Candlelight, Jan van Veen, brengt speciaal voor deze gelegenheid een gedicht. Jellie Brouwer van Kunststof Radio interviewt Willem van Kooten en Simone Walraven, Herman van der Zandt spreekt namens Met Het Oog Op Morgen het illustere duo Curry & Van Inkel, Dolf Jansen en Felix Meurders van Spijkers met Koppen bespreken Langs de Lijn met commentatoren Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu, Mattie & Marieke maken speciaal voor DWDD het radiogeluid van 100 jaar Nederlandse radio en Ruud de Wild praat met Radio Veronica-legende Lex Harding.

De DWDD Radiospecial is dinsdag 5 november om 19.00 uur te zien en te horen bij BNNVARA op NPO 1 en op NPO Radio 1.

3 Comments

  1. Leuke uitzending. Jammer dat er zoveel werd opgeslokt door Het geluid. Spijkers met koppen moest er waarschijnlijk in omdat dit van BNNVARA is. Jammer dat het zo kort was. 100 jaar radio (het is niet niks) had avondvullend op NPO1 moeten worden gevierd. Alweer een gemiste kans van de NPO!

  2. Inderdaad een leuke uitzending! Onderstaande quote kwam ik trouwens tegen op radioforum:

    ‘Blijkbaar waren Timur en Rámon afgezegd voor een bepaald item over 100 jaar radio, omdat de voorkeur ging naar Mattie & Marieke. De eerste zouden het hebben over Mamma appelsap, en Mattie en Marieke over Het Geluid. Rámon gaf af op Het Geluid en vind Mamma Appelsap een beter radio-item. Sterkernog hij vind dat het beste radio-item van de afgelopen 10 jaar’

    Rond half zes vanmiddag werd er een beetje zuur gedaan hierover op 3FM 🙂

  3. @Dennis De reactie van Ramon geeft precies weer wat er mis bij 3FM. En dan is hij nog een van de gene die een beetje talent heeft daar. Kunnen we niet zeggen van zijn naaste collega Mark. Het Geluid of überhaupt zo’n item had niet gehoeven in DWDD. Het nam te veel tijd in beslag waardoor er minder tijd was voor de gesprekken en de fragmenten. Best wel jammer. Helaas kan het niet meer over.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*