Ophef bij BBC om loonkloof

Meer dan honderd vrouwelijke medewerkers van de BBC hebben zich bij hun werkgever beklaagd over salarisverschillen tussen mannen en vrouwen. Dat bleek vandaag, nadat hun klacht als bewijs was toegevoegd aan de gerechtelijke stukken in een rechtszaak van BBC-presentator tegen de Britse publieke omroep. 

Naar aanleiding van het rumoer over de loonkloof in de top van de BBC liet de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) eind 2017 onderzoek doen naar de eigen salarissen. Daaruit bleek dat vrouwen in lagere salarisklassen evenveel of enkele procenten meer verdienen dan hun mannelijke collega’s. Mannen in de top van de publieke omroepen verdienen juist zo’n 5 tot 6 procent meer dan hun vrouwelijke collega’s.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft recent aan de NPO gevraagd om de salarissen opnieuw onder de loep te nemen, om te kijken of de kloof inmiddels gedicht is

NPO zegt in een reactie tegenover de NOS dat het verzoek van de NVJ onderdeel is van de cao-onderhandelingen. Om dat proces niet te verstoren, wil de NPO geen toelichting geven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*