Özcan Akyol: ‘Matthijs van Nieuwkerk is verdrietig en ook wel overrompeld’

Özcan Akyol heeft contact gehad met Matthijs van Nieuwkerk na het publiceren van een Volkskrant-artikel over het grensoverschrijdende gedrag van de De Wereld Draait Door-presentator. Bij het SBS6-programma De Oranjewinter zei hij dat de presentator erg geraakt was door het Volkskrant-artikel.

Akyol, een van de DWDD-stamgasten en een goede vriend van Matthijs van Nieuwkerk, zei dat hij de moderator belde nadat het artikel was gepubliceerd. “Hij was verdrietig en overweldigd”, zei de schrijver en columnist. “Ik denk niet dat hij had gedacht dat het zo groot zou zijn.” Ook Akyol verwees naar de verklaring die Van Nieuwkerk naar de Volkskrant stuurde. “Hij noemde de namen van anderen onder hen. De omroep nam het niet serieus. Hij moest nog een antwoord sturen waarin hij meer spijt betuigde. Van Nieuwkerk is verdrietig en ook wel overrompeld’. Akyol gaf aan dat BNNVARA deze week met Van Nieuwkerk spreekt.

9 Comments

  1. Zou Özcan Akyol ook de medewerkers bellen toen ze het moeilijk hadden? Nee, natuurlijk niet want daar is geen status uit te halen. De overige “vrienden” van Matthijs zijn stil, muisstil, en wachten dat het overwaait.

    • Helemaal niet hoor Jack. Leo Blokhuis heeft ook gereageerd op Twitter. Hij is verdrietig, maar neemt t toch op voor zn kompaan – wat op zich helemaal niet erg is – maar geeft vervolgens de schuld aan de organisatie en de structuur en cultuur. In De Haag zeggen ze dan, Of je wors lus Leo. En ik reageerde met nog wat meer en Leo antwoordde met:

      “Ik begrijp dat het verleidelijk is in lullen en deugers te denken Paul, maar doe het maar niet. Er is meer dan zwart en wit.”

      Leo, ik doe wat ik doe (en vraag maar waarom) en r is ook leven op Jupiter en je kan dansen op de maan. Van Nieuwkerk hoeft helemaal niet voorgoed op de mestvaalt, maar nu kies ik even voor zwart. Zonder melk en zonder suiker. Nederland – Senegal 6-1. Hup Oranje!

  2. Zou Özcan Akyol ook de medewerkers bellen toen ze het moeilijk hadden? Nee, natuurlijk niet want daar is geen status uit te halen. De overige “vrienden” van Matthijs zijn stil, muisstil, en wachten dat het overwaait.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*