OVT-eindredacteur reageert op commotie rondom Philip Freriks

In de OVT-uitzending kwam eindredacteur Paul van der Gaag terug op de vorige uitzending, waarin Philip Freriks live op zender te horen kreeg dat hij zijn laatste column voor het programma had uitgesproken. Eindredacteur Paul van der Gaag sprak hierover aan het begin van de uitzending, samen met presentator Jos Palm.

Van der Gaag noemde het incident, waarbij Freriks niet van tevoren was ingelicht over zijn vertrek, een ‘kolossale fout’. Eerder reageerde de redactie met excuses en een verklaring op het voorval waarin stond dat het misverstand berust op een ‘ernstige miscommunicatie.

Volgens de eindredacteur is het misverstand een half jaar geleden ontstaan na een telefoongesprek met Freriks. ‘Vanaf dat moment ben ik ervan uitgegaan dat Philip aan het eind van 2018 nog twee keer een column zou doen, en dat hij zelf had besloten daarna met zijn column te stoppen’, schrijft hij op de site van de VPRO. ‘Dat is, blijkt nu, een verkeerde conclusie geweest’.

Daarnaast betreurt Van der Gaag dat hij voor de uitzending geen contact met hem had opgenomen. ‘Dat dat niet is gebeurd is een kolossale fout geweest.’

Hij biedt ook zijn excuses aan de luisteraars: ‘Ook namens presentator Jos Palm, die mij verzocht heeft u te laten weten dat hij zich schaamt voor zijn ongelukkige woordkeus, die in deze context voor Philip zeer kwetsend is geweest. Hij wil bij deze daarvoor zijn excuses maken. Ik hoop dat het ons lukt uw vertrouwen de komende tijd weer terug te winnen.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*