Overzicht reacties na vertrek Erland Galjaard

Vanochtend maakte RTL bekend dat programmadirecteur Erland Galjaard na 21 jaar dienst de omroep gaat verlaten. Al lange tijd was er veel kritiek op zijn functioneren. Een overzicht van reacties vanuit de omroepwereld:

Angela de Jong (AD): “Eindelijk! Eindelijk lijkt er iets te gaan gebeuren bij RTL, nu Erland Galjaard vertrekt als programmadirecteur. En dat is geen seconde te vroeg “

Humberto Tan (RTL): “Dank je wel Erland Galjaard. Na 21 jaar vertrek je bij RTL. Zonder jouw energie, inspiratie en vertrouwen zou RTL Latenight er niet zijn geweest en daar zal ik je altijd dankbaar voor blijven.”

Guido den Aantrekker (Story): “Dit gaat een hoop Erland-vriendjes hun lucratieve tv-klusjes kosten.”

Gordon: “Mijn vriend en groot fan Erland Galjaard neemt afscheid van RTL. Ik ben zo trots op hem dat hij deze moedige stap wil en kan zetten, maar vooral dankbaar voor alle mooie kansen die hij mij gaf en vooral het eindeloze geloof in mij als mens en als talent. Ook privé heeft hij me altijd bijgestaan zoals ook de afgelopen dagen vol van tranen en ongeloof. Mijn vriendschap kent geen einde en daarom wens ik hem het allerbeste in wat hij verder gaat doen en hebben we wellicht meer tijd om samen leuke dingen te doen en te bedenken! Een groot omroepman maar vooral intens goed mens!”

Rob Goossens (Telegraaf): “Dit komt op een bijzonder moment. Galjaard lag al persoonlijk onder vuur door de staat waar RTL in verkeert. Er is ook een rel gaande rondom Voetbal Inside met natuurlijk de Renate van der Gijp-affaire. Hij heeft daar geen greep op gekregen. En tegelijkertijd ziet hij zijn grote ster Humberto Tan moeite hebben op de late avond. De kijkcijfers lopen terug. Nog dit weekend werd hij in een NRC-artikel opgeschreven als ‘Erdogan Galjaard’. Dat laat wel zien dat hij er niet super op stond.”

Paul Hofman: “Als programmadirecteur ben je toch een soort voetbaltrainer. Als de magie is uitgewerkt, ben je klaar.”

Fons van Westerloo: “Zijn vertrek hing in de lucht. Na de hoogtijdagen komt de klad erin. Op den duur is de magie gewoon weg.”

Ruud de Langen (Mindshare): “RTL raakte de laatste maanden een procent of 3 marktaandeel kwijt. Het neemt bovengemiddeld af, het verlies is ook groter dan bij andere zenders. RTL had zich ook eerder moeten openstellen voor jonge mensen die de digitale omgeving.”

Bronnen: AD, Instagram, Telegraaf, Twitter

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*