Oude jeugdseries online herbeleven

Veel veertigers van nu waren in hun jeugd aan de buis gekluisterd wanneer de tv-series Thomas & Senior en De Zevensprong werden uitgezonden. Uit jeugdsentiment lanceerden Robbert Houtveen en Dennis Roos er een website voor waar alle details worden vermeld.

De zevendelige serie ‘Thomas & Senior en de grote goudroof’ met in de hoofdrol Lex Goudsmit werd in 1985 uitgezonden door de NCRV. Tijdens de opnames werd tegelijkertijd de film ‘Thomas & Senior op het spoor van Brute Berend’ opgenomen. Deze werd later in vier delen uitgezonden. Met 1 miljoen gulden was het beschikbare productie budget voor die tijd enorm. De televisie-series De Zevensprong en Thomas & Senior zijn beiden geproduceerd door Kars van der Meulen en de achtergrondmuziek is van Tony Eyk.

Op de websites van De Zevensprong en Thomas & Senior kun je veel foto’s vinden van opnamelocaties van toen en nu. Dat de initiatiefnemers Dennis Roos en Robbert Houtveen een sentimentele snaar hebben weten te raken blijkt wel uit de bezoekerscijfers. Alleen al de website van De Zevenspong is meer dan een kwart miljoen maal bezocht.

Dennis Roos: ‘De televisie serie zou nu als saai en traag worden gezien, maar toen zat de hele jeugd voor de buis. Al waren er toen ook nog maar twee Nederlandse zenders’.

Intro Thomas & Senior:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*