Oud WNL-medewerkers beschuldigen omroepbaas Bert Huisjes van wangedrag

Verschillende bekende presentatrices en anonieme (oud-)medewerkers beschuldigen WNL-baas Bert Huisjes van het creëren van een ‘angstcultuur’ en ‘onveiligheid’ binnen de omroep, volgens een rapportage van het AD. Nikki Herr, Eva Jinek, Leonie ter Braak en Merel Westrik delen hun negatieve ervaringen, waarbij Herr en ter Braak spreken over de angst voor baanverlies en een strijd die niet te winnen viel onder Huisjes’ leiding. Aan de andere kant verdedigen presentatoren zoals Rick Nieman en Sven Kockelmann Huisjes, claimend niets te herkennen van de beschuldigingen. Huisjes erkent dat verbetering binnen WNL nodig is, geeft toe fouten te hebben gemaakt, maar benadrukt ook het belang van redactionele discussies voor de koers van de omroep. Als reactie op de beschuldigingen wordt een onafhankelijk onderzoek door Ipsos en journalist Carel Kuyl aangekondigd.

7 Comments

  1. Deze z.g.n. ultra rechtse presentatrices van het ultra rechtse WNL (laat me niet lachen) trekken de deug-kaart en stellen dit gezamenlijk aan de kaart. Ze halen links in wat dat betreft deze aantijgingen. Was het daarom ook grondig eens met Johan Derksen gisteren in VI.

  2. Dat WNL iedere werkdag Goedemorgen Nederland voorschotelen, dat is pas wangedrag. Wat is dat van een ongekend slecht niveau, amateurisme ten top. Zelfs met een iPad in de hand weet het team nog steeds dagelijks de teksten keer op keer te laten crashen. De items vanaf locatie worden lekker goedkoop overgelaten aan schoolverlaters, en dat merk je dan ook als kijker. En dan durft WNL ook nog in de zomer spots uit te zenden waarin ze de kijker om een financiële bijdrage vragen, zodat men het programma kan blijven garanderen. Ja, kan blijven garanderen. Wat een droefenis!

1 Trackback / Pingback

  1. Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij WNL gestart - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*