Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij WNL gestart

Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, benadrukt in een RTL Z-uitzending dat de werksituatie bij omroep WNL ernstig is verstoord. Dit volgt op beschuldigingen van een ongezonde werkcultuur onder leiding van tijdelijk teruggetreden hoofdredacteur Bert Huisjes. In een uitzending van Z360 op RTL Z gaf Hamer aan dat er aanzienlijke stappen ondernomen moeten worden om vertrouwen te herstellen voor een mogelijke terugkeer van Huisjes.

De commissaris wees op de noodzaak van een zorgvuldige benadering en onderstreepte de verplichting van de werkgever om zowel de beschuldigde als het team te beschermen. Er is een onderzoek aangekondigd naar de aantijgingen en de werksfeer bij de omroep.

Verschillende presentatoren, waaronder Nikki Herr, Eva Jinek, en Merel Westrik, hebben eerder hun zorgen geuit over een cultuur van angst en onveiligheid, mede door gedragingen en uitspraken van Huisjes. Deze beschuldigingen kwamen aan het licht in een artikel van het AD, waarbij ook vermeld werd dat Huisjes ongepaste opmerkingen over gewicht en uiterlijk maakte.

Huisjes heeft zijn tijdelijk terugtreden aangekondigd om ruimte te bieden voor onafhankelijk onderzoek naar de situatie bij WNL en zijn eigen rol hierin. Hij erkent dat er fouten zijn gemaakt in de opbouw van WNL en uit zijn spijt over de impact op het personeel.

12 Comments

 1. Het is tijd om deze mislukte rechtse nep-omroep gewoon helemaal af te schaffen! Waar onderscheid WNL op zondag ten opzichte van Buitenhof vdat op zondag een uur later wordt uitgezonden wordt van? Helemaal niets!

  Als rechts georiënteerde stemmers in Nederland nog de illusie hebben dat omroep WNL een rechtse omroep is wil ik iedereen eens adviseren WNL op zondag te bekijken als presentator Rick Nieman Geert Wilders interviewt en wanneer het dan over migratie gaat.

  Het wordt tijdens zo’n interview wel duidelijk dat Rick Nieman zich enorm stoort aan de opvattingen van Geert Wilders over migratie. En dat moet dan een rechtse omroep voorstellen? En constant Rob Jetten uitnodigen die ondanks het feit dat hij de tweede kamerverkiezingen 15 zetels verloren heeft veel te grote praatjes heeft is helemaal een reden om Omroep WNL op te heffen!

  • Vvd us toch ook rechts? Maar als je extreem rechts gewoon rechts vind is alles naar het midden toe minder rechts if zelfs links.

   Het lullige voor de PVV kiezer is dat de plannen die Wilders nog niet in de volle koelkast gezet heeft, zoals afschaffen eigen bijdrage, niet rechts zijn. Dat is de VVD dan weet wel.
   Een cursus Wat is links en wat is rechts zou wel een goed idee zijn voor de PVV kiezer.

   • @Madelief: VVD rechts? Alleen in verkiezingstijd om kiezers naar de mond te praten! Omroep WNL is niks, niet links en niet rechts. Helemaal niks. De programma’s die gemaakt wordt onderscheiden zich nergens in en kunnen net zo goed door een andere omroep gemaakt worden.

    • Met dat laatste eens.

     Maar Hendrik. Als het gaat om meer geld voor zorg, ouderen enz. dan is VVD toch rechtser dan PVV?
     Pvv is niet alleen een anti Islam partij toch? Fleur Agema is altijd heel duidelijk. Als Wilders op die punten ook gaat inleveren dan zou ik mij als kiezer flink belazerd voelen.

     • @Madelief; Wilders mag van mij een hoop inleveren. Als hij maar voor zorgt dat de asielinstroom flink omlaag gaat! Dat is de reden waarom de PVV bij de laatste tweede kamerverkiezingen 37 zetels heeft gekregen.

      Dat wij eens een ander ander asielbeleid dan dat van D66 krijgen. Dus geen voorrang bij huurhuizen voor statushouders, en heel veel gelukszoekers als de wiede weerga Nederland uitzetten.

      Nogmaals, de VVD acteert in verkiezingstijd alleen maar dat zij rechts zijn. Maar dat is gewoon niet zo. Welke partij heeft er in de 1e kamer voor gezorgd dat we met de dwangwet zitten opgescheept zitten om zoveel mogelijk asielzoekers gemeenten op te dringen?

      Oh, ja dat was de VVD met Edith Schippers voorop. Ook zo’n politicus die graag het klootjesvolk in de waan laat dat zij rechts is maar dat totaal niet is.

     • Dan moet ik je op je enige punt van asielbeleid ook teleurstellend, want ook dat kan Wilders niet ingrijpend veranderen. Of denk je dat een hek om Nederland realistisch is? Bovendien zijn (goedkope) arbeidsmigranten hard nodig bij een krimpende bevolking, nu zal, zie het Westland. Gelukszoekers vormen een kleine druppel, maar de situatie in Ter Apel is op dit moment nog steeds onhoudbaar. Spreiden van asielzoekers is de beste en meest humane oplossing. Wilders is een grote farce. Vandaag waren ze weer geheel afwezig bij het voor de PVV o zo belangrijke Europabeleid. Blijf maar geloven in die populist die Nederland niet in de afgrond kan storten.

 2. @Jordy: dus 2,5 miljoen Nederlanders die op de PVV gestemd hebben moeten maar niet in Geert Wilders geloven? In wie wel dan? In Hugo de Jonge? Die stiekem het woord moeder in het bevolkingsregister wilde schrappen en dat gelukkig door een populist als Geert Wilders en een kamerlid van de SGP in de kiem gesmoord werd. En dan zijn ambtenaren de schuld geven.

  Femke Halsema? Die eerst een incident met een pistool van haar inmiddels ex-man en zoon in de doofpot wilde stoppen, een protestactie op de dam in coronatijd(toen wij allemaal anderhalve meter afstand moesten houden)gewoon liet toestaan en vrolijk zonder anderhalve meter tussen de mensen stond(hadden de Amsterdamse BOA’S haar geen boete moeten geven?)en als klap op de vuurpijl de opening van het nationaal holocaust museum volledig laten ontsporen.

  Henri Bontenbal? Die op een CDA partijcongres op Geert Wilders en de PVV loopt te foeteren omdat hij bang is dat er tijdens de Europese verkiezingen weer kiezers van het CDA naar de PVV overlopen.

  Rob Jetten? 15 zetels verliezen en desondanks alles en iedereen de maat neemt over het vliegtuig maar wel vrolijk naar Argentinië vliegt om zijn nieuwe liefde te ontmoeten. Hoeveel CO2 stoot een vliegtuig eigenlijk uit als hij van Nederland naar Argentinië vliegt?

  Sigrid Kaag? Alles en iedereen de les lezen over hoe iemand zich moet gedragen en ondertussen bij Jinek geïrriteerd reageert als Eva Jinek zeer terecht vraagt waarom er dan bij haar eigen partij D66 dan zoveel grensoverschrijdende incidenten plaatsvinden? En als klap op de vuurpijl een kabinet voortijdig voor een vluchtbaantje in het buitenland kiest omdat haar politieke carrière mislukt is.

  Alexander Pechtold? Een groter weerzinwekkende arrogant persoon loopt er op aarde niet rond. Alles en iedereen de les les lezen over regels en protocollen en ondertussen een appartement van een Canadese diplomaat gratis ontvangen. En daarmee bij de belastingdienst en openbaar ministerie mee wegkomen. Kunnen de meeste Nederlanders alleen maar van dromen! Om van een buitenechtelijke affaire met een vrouw uit Meppel maar niet te spreken.

  Ferdinand Grapperhaus? Zeuren over de rechtsstatelijkheid van de PVV en op zijn eigen bruiloft zich niet aan de coronaregels houden en dan zichzelf een boete van € 400,- geven? Nou dat maakt indruk als je meer dan 130.000 Euro per jaar verdient. Deze minister had door de tweede kamer doormiddel van een motie van wantrouwen weggestuurd moeten worden!

  En hoe zal de geschiedenis over demissionair minister president Mark Rutte gaan oordelen? Enkele uitspraken van Mark Rutte:

  2010: Nederland lijdt aan bestuur obesitas, er moeten minder ambtenaren komen.

  Resultaat 2024: 40.000 rijksambtenaren erbij!

  2010: De VVD is de partij van de ondernemers en er de regeldruk en belastingen moeten omlaag!

  Resultaat 2024: hogere belastingen en een nog grotere regeldruk voor ondernemers.

  2010: geen gekke windmolens erbij die alleen maar op subsidie draaien.

  Resultaat 2024: er zijn in Nederland meer windmolens dan ooit.

  20210: Wanneer Volkert van der Graaf(moordenaar Pim Fortuyn)vervroegd vrijgelaten wordt ontsla ik mijn staatsecretaris van justitie

  resultaat 2014: Volkert van der Graag wordt gewoon vervroegd vrijgelaten(viel nog onder na 2/3e van je straf automatisch vrijkomen regeling)en geen enkele staatsecretaris is ontslagen. Wat staatsrechtelijk in Nederland ook gewoon niet kan. Alleen de tweede kamer.

  En we hoeven de mensen uit Groningen die nog steeds op een compensatie voor de aardbevingen zitten te wachten helemaal niet te vragen hoe zij over Mark Rutte denken?

  Het wordt tijd dat Mark Rutte secretaris-generaal van de NAVO wordt voordat hij Nederland nog verder in de afgrond helpt.

  En Jordy, als Geert Wilders van het politieke toneel verdwijnt staan er genoeg rechtse populisten achter de coulissen te trappelen om zijn plaats in te nemen. Het politieke establishment was in 2002 blij dat zij van Pim Fortuyn verlost waren.

  Hiervoor is Geert Wilders in de plaats gekomen. En zo zal het ook weer gaan als Geert Wilders van het politieke toneel verdwijnt. Dan gaan zijn kiezers naar een andere rechtse populist. Nee de echte fans blijven gewoon Geert Wilders stemmen. Ondanks dat de politieke kaste hem loopt te saboteren.

 3. En Wilders maar roepen in zijn zendtijd voor politieke partijen: Nederland is een fantastisch land.

  Is het ook. Maar of de boze pvv kiezer het daar mee eens is?
  Bij de meeste mensen staat bestaanszekerheid hoog op het lijstje. Of een woning. Maar van bouwen komt het niet als er geen kabinet is. Ondertussen is men weer weken aan het “formeren “.

  Terug naar WNL….

  Goedemorgen Nederland!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*