Oud-omroepster Leonie Sazias stapt in nieuwe politieke partij LEF

De Hilversumse Leonie Sazias, momenteel fractievoorzitter van de populaire regionale partij Hart voor Hilversum, wordt de fractieleider van de nieuwe landelijke politieke partij LEF. De partij die het op veel punten eens is met de PVV, maar op het punt van religie een veel genuanceerder standpunt inneemt, werd woensdagavond gelanceerd in de RTLZ talkshow van Liempt Live.

Sazias doet hiermee een gooi naar de Haagse politiek bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. LEF betekent Hart in het Hebreeuws. De drie letters staan voor vrijheid, gelijkheid en broederschap in de Franse taal. Overigens wil de politieke partij LEF! uit Emmen dat de groepering aan andere naam kiest, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De Emmense politieke partij zal daarover een brief sturen naar hoogleraar David Pinto, de initiatiefnemer van het landelijke LEF. Politiek commentator Frits Wester gaf in de uitzending van RTLZ aan dat hij deze nieuwe partij geen enkele kans geeft, omdat hij er in het politieke midden van Nederland geen ruimte voor ziet.

Bron: RTI Hilversum 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*