Ophef over nieuwe Youtube-serie Forum van Democratie

De nieuwe Youtube-serie ‘Rioolratten ontmaskerd’ kan rekenen op veel kritiek vanuit oa de politiek. 

Premier Rutte spreekt van een nieuw dieptepunt. “In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht.”

FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren plaatste de video op Twitter met de begeleidende tekst: “Activisten die riooljournalistiek bedrijven mogen niet langer wegkomen met hun leugens, desinformatie en fake news. Tijd voor de tegenaanval.” Hij confronteerde met een lopende camera Merel van Ek (Hart van Nederland) met haar uitspraken. 

Video:

Merel van Ek heeft inmiddels gereageerd op de bewuste video:

13 Comments

 1. Ik heb gekeken. Niks bedreigende aan. Een soort Alberto Stegeman actie. Ik begrijp niet waarom Merel haar fout niet zelf toegeeft. Wat mij vandaag opvalt is dat Gideon dood de msm wordt aangevallen. De fout van Merel wordt niet besproken in de msm. Zo wordt de reputatie van de journalistiek aangevreten

  • Ik denk dat het is wat je wilt zien en horen, de fout van Merel is wel degelijk besproken. Grappig dat je schrijft dat Merel haar fout niet toegeeft, heeft ze volgens mij ook gedaan. Als je dan toch reageert Roy, doe het dan met feiten. Helaas zijn die voor het forum niet zoals zij die vaak willen.

 2. Aanvulling. Ik begrijp niet dat de pers een vaste stek heeft in het 2e kamer gebouw. Komt mij niet onafhankelijk over. De mensen die zeggen dat de msm en politiek 2 handen op 1 buik zijn, kunnen dit zien als bevestiging van hun visie

  • Als ik jou was zou ik een boek schrijven over alle complotten in Nederland. Denk dat je dan net als een aantal anderen behoorlijk kan verdienen aan al die gekkies.

   • Onlangs heb ik gelezen over oltmans. Dat werd decennia ook weggezet als complot. Hij heeft uiteindelijk schadevergoeding gehad, waar hij jammer genoeg maar een aantal jaar van heeft genoten

 3. Mensen zien wat ze willen zien dat blijft zo.
  Kan je allerlei saaie verklaringen voor geven…dat heeft geen zin.

  Leugens in media/journalistiek kun je op veel manieren aanpakken.

  De manier van Gideon was beledigend en intimiderend. Hij weet heel goed dat zijn trollenleger nog veel intimiderender kan zijn.

  Die bedreigingen brengen democratie in gevaar. Niet te onderschatten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*