NPO wil nieuwe sanctie tegen Ongehoord Nederland

De NPO wil omroep Ongehoord Nederland opnieuw een sanctie opleggen. De NPO meldt in een verklaring dat ON “onvoldoende uitvoering geeft aan de bereidheid tot samenwerking ten behoeve van de landelijke publieke mediadienst”

De NPO verwijst naar de uitzending van Ongehoord Nieuws op 15 september, waarin filmpjes werden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan.

NPO meldt: ’Hoewel ON! meerdere malen heeft beloofd zich aan de binnen het omroepbestel geldende regels en de publieke waarden te houden, is dat door ON! in de praktijk steeds niet waargemaakt. ON! doet bovendien voorkomen alsof ON! zelf slachtoffer is van de ontstane situatie en toont helaas geen zelfreflectie. De omroep valt bovendien publiekelijk de NPO, de andere omroepen en het door de omroepen zelf ingestelde instituut van de Ombudsman af. Hiermee schendt ON! de kern van het samenwerkingsverband tussen alle omroepen, waar de Raad van Bestuur van de NPO als sturings- en samenwerkingsorgaan op moet toezien. ON! is verantwoordelijk voor het ontstaan van ongewenste en grimmige verhoudingen binnen het publieke bestel en de grote ophef die bij het publiek als gevolg van het handelen van ON! is ontstaan.’

Ongehoord Nederland spreekt van een aanval op de persvrijheid.

Omroep ON! meldt in een reactie: ‘Met verbijstering en onbegrip neemt Ongehoord Nederland (ON!) kennis van het voornemen van de NPO tot het opleggen van een tweede sanctie aan onze omroep. De strafmaatregel zien wij als een directe aanval op de persvrijheid in Nederland en de mogelijke doodsteek voor onze omroep. Ongehoord Nederland is per 1 januari 2022 toegelaten tot het publieke bestel omdat het belangrijke maatschappelijke problemen van een andere nieuwszijde belicht. Deze unieke kijk, over onder andere massa-immigratie, klimaatgekte, globalistische organisaties, waarin volgens onderzoek miljoenen mensen zich herkennen, was ook de toegevoegde waarde van de omroep en als zodanig erkend door de toenmalige mediaminister en organisaties als de NPO en Raad van Cultuur. Het bestuur van de NPO dreigt nu omroep ON! te straffen voor het uitvoeren van deze wettelijk goedgekeurde taak.De uitleg die het NPO-bestuur bij deze tweede sanctie geeft, is onzorgvuldig, lichtvaardig, overijld en getuigt van een zekere vooringenomenheid jegens de politieke koers die ON! voert.’

7 Comments

  1. Ik denk dat de NPO op deze manier gaat zorgen dat meer mensen in Nederland, de NPO minder geloofwaardig gaan vinden. Willen ze bij de NPO misschien één gedeelte van de samenleving gaan vertegenwoordig?

    Ik vind dat je in Nederland alles moet kunnen schrijven en uitzenden. Tenzij het om hele extreme dingen gaat, zoals het in gevaar brengen van mensen. Ik zie Ongehoord Nederland dat nog niet doen. En daarom vind ik een sanctie opleggen aan Ongehoord Nederland meer een pesterij, dan dat het een doel dient voor de samenleving.

  2. “en de grote ophef die bij het publiek als gevolg van het handelen van ON! is ontstaan”

    Welke ophef? Er is geen ophef. Niemand is hier mee bezig, alleen de NPO en wat omroepclubjes.

  3. Als je oud en alleen verzuurt thuis zoals jij kun je dat niet weten inderdaad. Ga anders lekker de tuin winterklaar maken vandaag of zo Juul. Of een wandeling maken.

  4. Ben geen wilders fan. Maar wat is die niemand partijdig. Gaat hij in het vervolg andere parlements/kabinetsleden met keiharde vragen interviewen. Als dit niet gebeurt, verdient wnl ook een sanctie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*