NPO staat komende week in het teken van het klimaat

De NPO is komende weken Klimaat Wijs. Vanaf maandag 24 oktober t/m zondag 6 november staat de publieke omroep op televisie, radio en online in het teken van het klimaat, tegelijk met de Nationale Klimaatweek. Via speciale programma’s, documentaires, een dramaserie, een podcast en een online portal nodigt de NPO iedereen uit om zich extra te verdiepen en te laten inspireren door verschillende klimaat-gerelateerde onderwerpen en invalshoeken.

In De wereld van morgen (AVROTROS) komen tal van innovaties voorbij die voor een duurzamer leven kunnen zorgen. Nicolaas Veul onderzoekt in De klimaatverkenner (VPRO) het hoger gelegen Noorwegen als plan B, mocht Nederland onder water lopen. De Staat van het Klimaat (NOS) probeert samen met deskundigen, reportages en augmented reality een antwoord te geven op de vraag: hoe erg is het nu echt als het gaat over klimaatverandering?

Campagne

De Klimaat Wijs-week wordt ondersteund door een campagne waarin Nick Schilder (AVROTROS), Raquel Schilder (WNL), Kefah Allush (EO) en Nicolaas Veul (VPRO) aandacht vragen voor hun programma en de Klimaat Wijs-week. Zij doen dit door Nederland te confronteren met een klimaat-gerelateerd feit, ontwikkeld in samenwerking met NPO Kennis.


5 Comments

 1. Een paar weken Klimaat Wijs? Een paar weken de zenders uit? Dat gaat wat opleveren!

  Zonder gekheid. Elk steentje wat ze kunnen bijdragen is mooi mee genomen.
  Hopelijk wel landelijk gericht, en niet om die klimaat gekkies in de randstad blij te maken…

 2. Kunnen ze bij de po uitzoeken hoeveel co2 wordt uitgestoten in Oekraïne. Al die ontploffingen hebben een negatieve bijdrage voor het klimaat. Misschien ook voor de komende oorlog in Taiwan en Korea berekenen graag. Hebben onze inspanningen on het klimaat te redden nut?
  Er is toch wetenschappelijke kennis bij de po om dit te achterhalen?

 3. De opwarming van het klimaat wordt veroorzaakt door de mensheid en daarom moeten we van het gas, elektrisch gaan rijden, zonnepanelen plaatsen en nog heel veel meer; prima moeten we zeker allemaal doen, echter dit blijft dweilen met de kraan wagenwijd open, d.i. gevolgen bestrijden en wordt niets gedaan aan de hoofdoorzaak nl. er lopen veel te veel mensen op deze aardkloot rond en die moeten allemaal eten, wonen, gekleed worden, vervoerd worden en nog veel meer. Kennelijk rust hierop een levensgroot TABOE want ik hoor daarover heel weinig.
  Het heeft tot 1804 geduurd voordat er 1 miljard mensen waren, toen ik werd geboren (1936) al iets meer dan 2 miljard en nu zitten we al op 8 miljard terwijl deskundigen vrezen dat het er in 2050 10 miljard zullen zijn met alle desastreuze gevolgen van dien. Doorbreek dit TABOE nu eens en maak het bespreekbaar want als je op de politiek moet wachten, zal het te laat zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze er niet van weten, maar willens en wetens wordt massaal weggekeken wat ik t.o.v. het nageslacht crimineel gedrag vind.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*