Ophef over foutief straatnaambord Media Park

Het Carel Enkelaarlaan-bordje bevat drie fouten, maar Gemeente Hilversum heeft het bordje na vijf jaar nog steeds niet vervangen.

Vandaag viert Hilversum haar jubileum als 100 Jaar Mediastad. Een belangrijk persoon in de omroepgeschiedenis is Carel Enkelaar (NTS). Op 13 mei 2013 werd Carel Enkelaar daarom geëerd met een laan, bij en op het Hilversumse Media Park.

Zoon Marcel heeft vijf jaar geleden tijdens bij de onthulling van de straatnaam de gemeente al gewezen op de fouten in het bordje. Tot op heden is het bordje nog steeds niet vervangen.

Marcel Enkelaar: ‘Ondanks dat er weinig klopt van de informatie op ‘Pa’s’ straatnaambordje is de tekst nooit aangepast. Carel was de eerste hoofdredacteur en geen eindredacteur van het NTS Journaal. Omroepbestuurder is hij nooit geweest; wèl TV-baas van de NOS, pionier van de Europese Nieuwsuitwisseling en korte tijd adviseur van KRO-voorzitter Harry van Doorn. Ook werd hij geboren in 1920, niet een jaar later.’

Diverse Hilversummers en (oud)omroepmedewerkers laten via social media weten dat het straatnaambord aangepast dient te worden. Omroepplatform Spreekbuis.nl heeft per email de gemeente om opheldering gevraagd. Bij een reactie zal dit op Spreekbuis.nl worden gepubliceerd.

(Foto vlnr: Patricia Enkelaar, Mies Bouwman, Marcel Enkelaar en Jeroen Enkelaar)

Foto’s: Marcel Enkelaar
Bron: Facebook/Marcel Enkelaar

1 Trackback / Pingback

  1. Hilversum gaat Carel Enkelaar recht doen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*