Open Dag over de Geschiedenis van Hilversum als Mediastad

TVE (Tussen Vecht en Eem) organiseert op zaterdag 30 mei 2015 samen met de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk haar Open Dag over de Geschiedenis van Hilversum als Mediastad in het gebouw van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO).

In de ochtend zijn er lezingen, een paneldiscussie over Hilversum als Mediastad, verleden en toekomst met o.a. wethouder Jaeger. ‘s Middags kan gekozen worden uit vijf excursies.

Het thema van de dag is: Hilversum als Mediastad, verleden en toekomst en bestaat oa uit een paneldiscussie en een lezing van Media-wethouder Wimar Jaeger. Ad van Liempt (publicist en programmamaker) gaat in op de wijze waarop in een televisieprogramma het verleden in beeld kan worden gebracht.

Er is ook een lezing van Max Cramer, architectuurhistoricus. Hij schetst een beeld van de rijkdom aan gebouwen uit de omroephistorie in Hilversum.
Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een paneldiscussie over hoe de gemeente Hilversum en de omroep de toekomst zien van de Mediastad en hoe om te gaan met het omroepverleden.

Het panel zal o.a. bestaan uit Wimar Jaeger, wethouder voor media en cultuur in Hilversum, Ad van Liempt en Max Cramer. De discussie staat onder leiding van Ad ’s-Gravesande, documentairemaker en presentator. Er is deze dag ook de mogelijkheid om diverse wandelexcursies en rondleidingen met gids te doen in oa MCO/voormalige VARA-studio, KPN-toren, VARA-studio, Wereldomroepgebouw, Werf35 en AKN-gebouw. Ook is er een fietstocht langs alle omroepgebouwen.
Fietstocht langs omroepgebouwen , georganiseerd door het Fietsgilde ’t Gooi;

Op de website staat ook uitgebreidere en actuele informatie over het programma en de excursies. Uw aanmelding wordt definitief door het overmaken van de kortingsprijs van € 25,- voor de donateurs van Tussen Vecht en Eem voor de gehele dag, inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel. Rekeningnummer TVE is: NL95 INGB 0003 8920 84. Deze dag is mede mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Hilversum.

Aanmelden kan HIER

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*