Opbrengst Serious Request miljoen euro hoger

De 3FM-actie Serious Request van 2015 heeft bijna een miljoen euro meer te hebben opgebracht dan in december werd gemeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Rode Kruis. In totaal is er ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Destijds werd gemeld dat de opbrengst vanuit het Glazen Huis in Heerlen 7,5 miljoen euro was. bekend waarvoor dit jaar geld wordt ingezameld.

Het verschil kan volgens het Rode Kruis worden verklaard doordat de organisagie in december nog niet alle donaties en toezeggingen binnen had en een schatting moest maken. Het geld wordt gebruikt om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, zoals Syrië en Congo, weer hoop te geven voor de toekomst

Sober
De opbrengst was wel een stuk lager dan die van voorgaande edities. In 2014 leverde de benefietactie zo’n 12 miljoen euro op en het jaar ervoor was het ruim 12,3 miljoen. Ook bleek dat Serious Request dit keer een miljoen minder mensen had bereikt dan in de jaren ervoor. Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou dit kunnen komen doordat is gekozen voor een meer sobere aanpak.

Komende december staat het Glazen Huis in Breda. Dj Giel Beelen maakt dinsdagochtend in zijn programma op NPO 3FM bekend, waarvoor dit jaar geld ingezameld gaat worden.

Bron: RTL Boulevard/ANP

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*