Ook politiek boos over zomerstop praatshows

Ook de politiek roert zich inmiddels via Twitter in de discussie over de lange zomerstop van talkshows bij de publieke omroep. Zo schrijft minister Plasterk: “Actualiteit en debat is paar maanden geen kerntaak publieke omroep meer. Dat is toch gek? RTL4 gaat wel door”. D66 Kamerlid Kees Verhoeven laat weten hier mondelinge vragen over te zullen stellen.

Al dagenlang wordt op de social media veel gereageerd op dit besluit, dat mede is ingegeven door de drukke sportzomer ( EK voetbal, weliswaar zonder Nederland maar toch, de Tour de France en de Olympische Spelen). De zomerstop is weliswaar een bekende Hilversumse traditie, maar niet eerder begon die zo vroeg.

Het programma dat De wereld draait door tijdens de zomer vervangt, Bed & breakfast, trekt een stuk minder kijkers naar NPO1. Op maandagavond keken 810.000 mensen ernaar, zo meldt de Stichting Kijkonderzoek.  

Het nieuws en de achtergronden moeten komen van Nieuwsuur en EenVandaag, actualiteitenprogramma’s die wel doorgaan. Veel mensen vragen zich af waarom Pauw en DWDD niet gewoon nog drie weken langer konden blijven uitzenden, tot aan de start van het EK. Sommigen wijzen er ook op dat tijdelijke contracten ervoor zorgen dat veel werkers achter de schermen bij de omroep in de zomerperiode niet nodig zijn.(

Dekker
Staatssecretaris Dekker van Mediazaken ziet overigens volgens de Volkskrant geen enkele aanleiding om de publieke omroep aan te spreken op de lange zomerstop. Hij vindt ook niet dat de omroepen daarmee hun informatiefunctie verwaarlozen.

‘Er blijft heel veel te zien’, aldus Dekker. ‘Genoeg nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Maar ik denk dat heel veel kijkers ook benieuwd zijn naar het EK Voetbal en de Olympische Spelen in Rio.’ Dekkers eigen partij, de VVD, is wel kritisch.(foto Youtube.com)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*