Maakproces bekroonde animatiefilm op televisie

Tijdens het Filmfestival in Cannes vorige week  werd de lange animatiefilm The Red Turtle van Dudok de Wit bekroond en op dinsdag 5 juli zal 2 Doc het maakproces van deze productie laten zien op NPO 2 om 22.55 uur.

Op het jaarlijkse wereldwijde grote filmfeest ging The Red Turtle in premiere en prompt aan de haal met de Prix Spécial Un Certain Regard. De documentaire (een co-productie met medewerking van VPRO) op de Nederlandse televisie hierover heet Het verlangen van Michael Dudok de Wit.

Animatiestudio
De succesolle animator won in 2001 een Oscar voor Father and Daughter.Dudok de Wit werd door de Japanse animatiestudio Ghible gevraagd om zijn eerste lange animatiefilm te maken. Voor het eerst werkten ze zo samen. Meer dan 2 jaar lang hebben documentairemakers  Maarten Schmidt en Thomas Doebele Dudok de Wit en zijn team gevolgd tijdens dit proces.

De Nederlander werd geassisteerd door een team van 20 tot 30 tekenaars uit Heel Europa. In de documentaire onthult hij zijn gedrevenheid om The Red Turtle te maken. Ook zijn persoonlijke engagement en de reden waarom het zo belangrijk voor hem is om dit verhaal te vertellen, komen aan bod. Vanaf 7 juli is The Red Turtle in de Nederlandse bioscopen te zien.(foto vpro.nl)
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*