Ook deal tussen Talpa en Mediahuis is afgeblazen

Mediahuis neemt de verkoop van advertentieruimte voor zenders van Talpa Network TV niet over. De deal is afgeblazen vanwege de mislukte fusie tussen Talpa en RTL Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van Talpa aan NU.nl.

Talpa en Mediahuis maakten op 13 januari hun samenwerking bekend. De samenwerking moest de bezwaren wegnemen dat het gecombineerde RTL-Talpa-bedrijf te veel macht zou hebben op de advertentiemarkt.

Deze constructie moest uiteindelijk de Autoriteit Consument en Markt (ACM) overtuigen om de fusie goed te keuren. Maar toezichthouders vonden het voorstel onvoldoende en besloten maandag de fusie niet toe te staan. Een woordvoerder van Talpa heeft nu aan Nu.nl gemeld dat ook de advertentieverkoopovereenkomst met Mediahuis is afgeblazen.

3 Comments

  1. Talpa totaal aan de afgrond door het afketsen van de deal. Dat moge duidelijk zijn. Die waren enkel gebaat bij een fusie, RTL komt er wel. Videoland is nog steeds een ijzersterk merk, technisch valt er veel te verbeteren maar ik denk dat Talpa graag had ingestapt. Veel belangrijk dan het eeuwig vast blijven houden aan lineaire TV van ze.

      • Is ook niet zo verwonderlijk toch dat de buitenlandse partijen zo’n marktaandeel hebben als er niet veel Nederlandse aanbieders zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*