NVJ: ‘RTL laat zijn journalisten in de kou staan’

Woensdag hebben medewerkers van RTL Nieuws tijdelijk hun werk neergelegd omdat de directie van RTL in de cao-onderhandeling niet verder wil gaan dan een loonsverhoging van 4 procent. Volgens de medewerkers is dit veel te weinig omdat alleen de inflatie over 2022 al 10 procent bedraagt. Nadat de directie het ultimatum van de NVJ om met een nieuw bod te komen voorbij liet gaan, kwamen tientallen RTL-journalisten in actie op het Mediapark. 

‘Het liefst lossen we gesprekken over werk en loon in goed overleg op,’ meldt NVJ-secretaris Wais Shirbaz. ‘RTL-journalisten zijn boos en teleurgesteld omdat de directie bij haar finale bod van 4 procent blijft. Zij vragen niets meer dan loonbehoud om de stijging van levenskosten te kunnen bijbenen. Hun actiebereidheid is groot. En terecht: journalisten doen belangrijk werk, mediaorganisaties als RTL verdienen er goed aan, maar de waardering blijft uit. 4 procent loonsverhoging is met de torenhoge inflatie volstrekt ondermaats.’

Volgens NVJ heeft RTL een sterke financiële positie hebben en daarom vraag zij een loonstijging van 11,5 procent. ‘We vragen geen loonsverbetering om mensen rijker te maken en blijven met dit verzoek op de nullijn.’, aldus NVJ.

7 Comments

 1. In 2022 kwam in Nederland de gemiddeld afgesproken loonsverhoging in collectieve arbeidsovereenkomsten uit op 3,8 procent. Dat was al historisch hoog. Het jaar eindigde met gemiddeld 6,1 procent in december voor 25 cao’s.

 2. Groot gedeelte lekker outsourcen. Struinen op internet om artikelen te maken doen ze in het buitenland goedkoper. Nog goedkoper zal het over enige tijd met ai gebeuren. Ze zijn het al aan testen

 3. Ik kijk nu naar wnl
  Het blijkt maar weer journalisten zijn gewoon typgeiten:
  Amerika heeft triljoenen over decennia uitgegeven aan defensie of is het offensie.
  Journalisten stellen niet de vraag:
  Waarom hebben ze die Chineze ballon, grootte van 3 bussen blijkbaar niet zien aankomen vanuit de zee aan de westkust en daar boven territoriale wateren neer geschoten. De radars aan de westkust werken dus niet. Groot veiligheidsprobleem dus. Wat is het stil daarover.
  Dit is mijn eenvoudige conclusie zonder voor journalist te gestuurd te hebben. Dan willen ze 11% erbij. Hahaha

 4. Nog steeds is het zo dat de meeste winst gaat naar de aandeelhouders, dat zijn de mensen die niet werken in het bedrijf. De echte werkers worden afgescheept met een schijntje.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*