Onzekere toekomst voor Media Werkplaats Hilversum

Media Werkplaats Hilversum heeft net een nieuwe huisvesting. Begin dit jaar leek de toekomst van het netwerk voor ex-omroepmedewerkers er daardoor nog goed uit te zien, maar volgens voorzitter Albert Bek zit er een ‘kink in de kabel’.

Bestuursvoorzitter Albert Bek: ‘We hebben vanaf halverwege vorig jaar samen met het AWO fonds van de Publieke Omroep (NPO) gewerkt aan ons toekomstplan. Naast de bestaande Stichting MWH zonder winstoogmerk zou er voor de komende jaren een Mobiliteitscentrum voor de omroep worden opgezet, waarvoor wij een deel van het dienstverleningspakket zouden verzorgen, inclusief een bescheiden terugverdienmodel. Ons deelplan dat we in nauwe onderlinge afstemming met het Fonds zelf hebben opgesteld, is door het AWO-fondsbestuur afgewezen. Het Fonds zegt niet over de benodigde geldmiddelen te beschikken om onze bijdrage aan het centrum te bekostigen. Teleurstellend en voor ons nogal verrassend natuurlijk; we hadden dit bericht graag eerder in de besluitvorming vernomen. Het is niet anders en het Fonds heeft inmiddels laten weten deze gang van zaken ook zeer te betreuren.’

MWH geeft de moed nog niet op en de lange lijst MWH-projecten wil de organisatie graag voortzetten. Er zijn inmiddels nieuwe gesprekken met het AWO gaande om te bezien welke onderdelen uit het plan mogelijk wel uitvoerbaar zijn. Ook omdat het Fonds zelf het sluiten van Media Werkplaats Hilversum als een verlies beschouwt. Er zijn wat voorstellen uitgewisseld, deze worden nu verder uitgewerkt. Deze plannen uitwerken kost veel tijd dat door MWH-bestuursleden opgetuigd dient te worden. Het Werkplaatsbestuur bestaat uit voormalig omroepmedewerkers met een uitkering, die in alle gevallen eindig is.  ‘En de schoorsteen zal toch moeten roken. Ons afgewezen plan voorzag daar in zeer bescheiden mate in. Wanneer dit wegvalt, moeten we dus goed nadenken over de MWH-toekomst. En dat gaan we de komende periode ook doen.’, aldus Albert Bek. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*