Online radiobeluistering stijgt met 16%

De corona-crisis zorgt voor meer online radiobeluistering. Alle radiozenders laten een stijging zien in online radiobeluistering; gemiddeld is de toename 16%.

Nieuwszenders stijgen sterker, zij hebben 48% meer online beluistering. Dit blijkt uit de streaming data die alle radiozenders gezamenlijk rapporteren.  

Uit deze data blijkt ook dat de gemiddelde trajectlengte niet is toegenomen, maar dat het aantal streamstarts enorm is gestegen. Met andere woorden: men schakelt aanzienlijk meer in. Dit kan duiden op de nieuwsfunctie van radio.

RAB-directeur Liedewij Hentenaar meldt: “Betrouwbaarheid van radio als medium wordt al jarenlang begrepen en gewaardeerd door haar luisteraars: de snelheid van live radio, de menselijke stem van de presentator die je vertrouwt en de verbindende functie van radio (radio is de connectie met de buitenwereld). In deze tijden is vertrouwen meer van belang dan ooit en helpt het ons enorm om in deze zware tijden de crisis door te komen en de nieuwe omgangsregels te helpen onderstrepen”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*