Online Piratenstation neemt Media Park Hilversum over

Olympia Radio: ‘We willen dat Hilversum meer Hollandse muziek draait.’

HILVERSUM- Donderdagmiddag om 12 uur voert het online radiostation Olympia Radio actie op het Media Park om de Hilversumse media meer Nederlandstalige muziek te laten draaien.

Vorige week is het station voor Nederlandstalig-, streek-, piraten- en volksmuziek door het publiek genomineerd voor de Online Radio Awards 2019. Deze nominatie is voor hen een belangrijke reden om het Hollands Lied meer onder de aandacht te brengen, want het muziekgenre wordt volgens hen veel te weinig door ‘Hilversum’ gedraaid.

Daarom voert Olympia Radio aanstaande donderdag op ludieke wijze actie door met een truck de mediaboulevard op het Hilversumse Media Park op te rijden, waarbij Henk Wijngaard met zijn bekende piratenhits, zoals ‘Met de vlam in de pijp’ en ‘de container-song’,  de Hilversumse radiostations muzikaal tot de orde roept om meer het Hollandse repertoire te draaien. Uiteraard willen zij hiermee ook direct het online alternatief ‘Radio Olympia’ hiermee onder de aandacht brengen.

Jerrel Arkes (Olympia Radio): “Enige tijd terug bleek al dat nog geen 5 procent van muziek gedraaid door landelijke radiozenders Nederlandstalig is. Met ons online station proberen wij tegenwicht te bieden en zijn we wereldwijd beschikbaar. Toch hopen we met deze actie op het Media Park ook de grote landelijke stations zover te krijgen om het Hollands repertoire meer te omarmen.”

Over Olympia Radio
Het online station Olympia Radio is onderdeel van de stichting dat Nederlandstalig-, streek-, piraten- en volksmuziek in de breedst mogelijke zin van het woord wil promoten, verspreiden en in stand wil houden.    

Over Online Radio Awards
De Online Radio Awards is een evenement om online radio stations en podcasts meer onder de aandacht te brengen van het pubiek. De awardshow is onderdeel van de Online Radio Day georganiseerd door stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl. www.onlineradioawards.nl

9 Comments

  1. Waarom nog meer van die tranentrekkers en jank muziek van mensen die totaal niet kunnen zingen, daar hebben we Radio NL ( in de volksmond ook wel Radio Niet Leuk ) voor?

    • Mooie bij de handje als je er geen verstand van hebt laat ff je commentaar achter wegen weet niet waar je wegkomt jij bent toch als Nederlander geboren of niet soms of hebben ze ergens gevonden of zo ergens in een grot?? Wij zijn piraten die van ouwe meuk houden en wij zijn ook geen voorstander van radio nl waarom moet er maar muziek worden gedraaid wat alleen maar engels is zo als dat klopten rap muziek 1 ding een piraat is betrouwbaar dat kan ik van 90% van de Nederlanders niet zeggen en daar hoor jij ook bij!!

      • Het verschil? ALLES! RNL draait uitsluitend van die “Randstad-artiesten” die totaal niets van doen hebben met piratenmuziek. Luister gewoon een keer een half uurtje (dat moet toch op te brengen zijn) naar Olympia dan hoor je zelf het verschil.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*