Ongehoord Nederland zoekt acteurs voor Zwarte Pieten-rol in nieuwe kinderserie

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) komt dit najaar met een programma over Zwarte Piet, speciaal voor kinderen tussen 3 en 9 jaar.

Voorzitter Arnold Karskens is enthousiast over de terugkeer van de zwart geschminkte jeugdheld: “Door de woke cancel cultuur is het klassieke kinderfiguur de laatste jaren verbannen van de televisie en het straatbeeld. Met zijn terugkeer in een film beantwoordt ON! de gevoelens van vele Nederlanders, jong en oud. Zwarte Piet hoort bij Nederland als tulpen en kaas.”

Met racisme heeft de donkere knecht van Sinterklaas niets te maken, volgens Karskens: “Zwarte Piet stamt af van een mythologisch figuur dat al duizenden jaren in de Europese samenleving vruchtbaarheid en overwinning op de dood symboliseert.”

Problemen met de NPO, die Zwarte Piet heeft uitgefaseerd ten gunste van de roetveegpiet en ON!-pogingen voor een Zwarte Pieten programma tot nu toe steeds tegenhield, verwacht Karskens nu niet: “Wij als omroep gaan over de inhoud van onze programma’s en respect voor cultuur en tradities behoort tot één van onze pijlers. Voor de NPO heeft het tonen van een écht Zwarte Pietenprogramma het voordeel dat ze zo voldoet aan de steeds luidere roep om pluriformiteit.”, aldus de omroepbaas.

Ongehoord Nederland is daarom op zoek naar enthousiaste acteurs die de rol van Zwarte Piet willen vervullen in deze nieuwe kinderserie. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om zich aan te melden en deel te nemen aan dit spannende nieuwe project.

14 Comments

 1. Helemaal super!!!! Nederland behoort zijn tradities te behouden en niet ten onder te gaan aan schreeuwende onnozelaars die de inhoud hiervan niet eens begrijpen. Ga zo door ON!

 2. Komt de roe dan ook weer terug?

  Maar echt
  -volgens Karskens: “Zwarte Piet stamt af van een mythologisch figuur dat al duizenden jaren in de Europese samenleving vruchtbaarheid en overwinning op de dood symboliseert.”-

  Die oorbellen en kroeshaar is ook puur toeval mensen.

  Wat een zielig mannetje ben je dan Arnold als je hiermee een punt moet maken.
  En dan voor de kinderen? Whaha…al is ie groen he? Het maakt voor kinderen echt niks uit.

  Tjongejonge. Welkom in Rechts Nederland 2024.

 3. Ongehoord Nederland maakt voor het maken van programma’s gebruik van de faciliteiten van de NTR, die het Sinterklaas-journaal met roetveegpieten maakt. Het zou mij erg verbazen als de NTR via een omweg meewerkt aan een soort zwarte pieten journaal.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*