Blog Jan Slagter: ‘Foute keuze’

“Prachtige serie, levensecht, goed geacteerd.” “Een realistisch script met mensen van vlees en bloed.” “Confronterend en herkenbaar.” Zomaar een greep uit de vele reacties van mensen die kijken naar onze geweldige dramaserie ‘Maud & Babs’ over een vrouw met dementie en haar dochters.

Het effect dat mantelzorg heeft op mantelzorgers en hun omgeving is een thema dat de doelgroep van MAX na aan het hart ligt. De eerste twee seizoenen waren dan ook enorm populair. Er keken meer dan een miljoen mensen naar elke aflevering en ook online deed de serie het heel goed. En daarnaast werd de serie ook veel teruggekeken.

We hadden uiteraard plannen voor een derde seizoen, maar die zijn tot mijn grote teleurstelling afgekeurd door de NPO. De NPO zet bij dramaseries vooral in op het bereiken van een jongere doelgroep. Maar daardoor krijgt MAX weinig ruimte om fictie te ontwikkelen voor onze achterban. MAX brengt generaties samen om van elkaar te leren en zendt dramaseries en speelfilms uit over maatschappelijke thema’s die onze doelgroepen raken. Maar dan moeten we daar wel de ruimte voor krijgen!

20 Comments

  1. De npo denkt voor ons. Fijn hé, hoeven we het zelf niet meer te doen. In alle landen om ons heen doet leeftijd er niet toe. De npo vergeet dat juist jongeren steeds minder kijken. De ouderengroep wordt en is juist belangrijker. Ze zijn daar totaal de weg kwijt. Max heeft zichzelf juist bewezen.

    • Het is toch wel erg treurig dat ij als ouderen aan de kant geschoven worden t.b.v. de jongeren die volgens mij helemaal niet geinterreseerd zijn in dit soort programma,s en veelal kijken nasr Netvix etc.

  2. Hetzelfde als met Zussen en met De Joodse Raad. Alles wordt bepaald wat goed voor ons is. Als het niet goed voor ons is bepalen zij voor ons dat er dus geen nieuw seizoen komt. We build back better for you principe.

  3. Heel goed die korting op de media, kunnen ze meteen die NPO opheffen. Als dan ook meteen alle vorstelijke salarissen wat gekort worden van al die zogenaamde BNérs dan kan die 100 miljoen ruimschoots overschreden worden.

  4. Als het aan de NPO ligt moeten ouderen geëuthanaseerd worden.
    Dat vinden ook de commerciële n want er is niks aan ouderen te verdienen.
    Jongeren willen geen TV kijken dus kan de Publieke Omroep wel opgeheven worden.

    Wilders is een sufferd en had naast dat 100 miljoen schijntje minstens het opheffen van die verschrikkelijke NPO moeten bewerkstelligen.

  5. Mocromaffia ipv Maud en Babs.
    Jammer dat de npo denkt in of.
    Of voor jongeren of voor ouderen. Waarom niet voor beide. En sommige series laten zich niet in een hokje plaatsen.

  6. Ik vind het goed dat er een NPO is, maar dan naar Duits model.

    Laat de provinciale omroepen gezamelijk de content verzorgen.

    Verder schrappen NPO 3 TV & FM. NPO Radio 2 privatiseren en Radio 5 omvormen tot NPO Talk Radio. Radio 1 & Klassiek behouden.

  7. Toevallig hoorde ik laatst dat de Duitse npo duurder is dan de Nederlandse.

    Wat Ruud schrijf vind ik een goed punt. Wel publiek omroep geen npo.
    Omroepen moeten toch samen een knappe zenderindeling kunnen maken.

    Het gekke is je wordt lid van een omroep maar de npo bepaald wat jouw omroep uitzend.

    Ps. Dat sterft ook uit, Omroepen met tvgidsleden.

  8. Ik ben nog jong, behalve als in het in cijfers neerschrijven moet.

    Ahum…Net 50, dus..; ik heb totaal geen raakvlakken in mijn leven met de karakters uit deze serie.
    Geen kinderen, nog maar 1 ouder..
    Desondanks brengt deze serie meer dan je zou verwachten.
    Compassie, liefde voor familie, verdeeldheid binnen relaties en familie en vond het een geweldig onderwerp omdat je weet dat we hier allemaal mee te maken te krijgen… Direct of indirect. Zo herkenbaar.

    Jammer dat er geen ruimte meer voor is. Ook al zijn niet alle scènes reëel. Zou echt beter in detail geschreven kunnen worden … Geloofwaardigheid is wel een heel precair evenwicht in een script. Maar de acteurs alleen al, maken een onderwerp als dit de moeite waard.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*